Programming standaard voor embedded systemen MISRA C 2012 gepubliceerd

De Motor Industry Software Reliability Association (MISRA) heeft onlangs de embedded programmering standaard MISRA C 2012th De standaard definieert coderingsnormen voor C en C ++ - ontwikkelaars om run-time fouten die kunnen voortvloeien uit onveilige constructies of structurele zwakheden van talen te vermijden. De meer dan 200 pagina's dikke specificatie die dus bijna verdubbeld is, is compatibel met de nieuwe versie aan C99 en was blijkbaar grondig herzien op verschillende plaatsen.

Is er dan nu in aanvulling op de regels en richtlijnen die moeten worden beschouwd als richtlijnen dienen te worden gebruikt voor andere middelen om de correspondentie met de voorwaarden is voldaan. Regels kunnen worden geverifieerd alleen over het testen van de code, echter. kan verwijzen naar de standaard als PDF-bestand via de webshop van het consortium voor 15 Britse ponden, de gedrukte versie kost 45 pond.

MISRA is een vereniging van auto-fabrikanten, leveranciers en dienstverleners. De eerste door de organisatie aangenomen in 1998 van de regels MISRA C met zijn goed 100 regels voor het veilig programmeren C werd een soort de facto standaard voor embedded C programmeren. De tweede versie, MISRA in 2004, schreef, onder andere, om een ​​instrument te gebruiken voor het controleren van de regels. In 2008 had het consortium met MISRA C ++ de richtlijnen voor object-georiënteerde versie van de taal uitgebreid. (Ane)