Web Summit 2017: AI kan een bedreiging voor de mensheid

Web Summit 2017: AI kan een bedreiging voor de mensheid

Waarschuwende woorden: Stephen Hawking boodschap van begroeting voor de opening van Web Summit 2017

In Lissabon heeft de Web Summit, een van de grootste technologie conferenties van de wereld begint. Bij de opening op maandagavond gecompenseerd doordachte tinten - gepresenteerd door onder andere Stephen Hawking en de secretaris-generaal van de VN.

Met duidelijke waarschuwingen over de mogelijke nadelen van de technologische vooruitgang van de achtste Web-top werd geopend op maandagavond in Lissabon. In de komende drie dagen, meer dan 60.000 deelnemers aan een gemengd programma van automotive technologie in de loop Fintech om software en sport verwacht. Na vijf jaar in Dublin Web Summit wordt gehouden sinds 2016 in de Portugese hoofdstad Lissabon en in plaats daarvan is uitgegroeid tot een van de grootste conferenties in de wereld.

Meer dan 60.000 deelnemers

"Het is ongelooflijk dat zo veel uit de hele wereld komen hier samen"Aldus organisator Paddy Cosgrave op maandagavond in de goed gevulde Altice Arena in Lissabon. Cosgrave had de Top Web in Dublin opgericht, om de jonge Europese web scene met investeerders aan te passen. De eerste conferentie van 2010 ongeveer 400 mensen aanwezig - "waaronder slechts vier investeerders", Inmiddels zijn er veel meer - het groeiende aantal deelnemers was ook een reden voor de verhuizing naar de Portugese hoofdstad.

"Politieke leiders en CEO's van technologische bedrijven zal spreken op het web Summmit over de mogelijkheden van nieuwe technologieën - en de gevaren ervan", Waarbij Cosgrave. De maatschappelijke risico's verbonden aan de huidige ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) benadrukte ook de natuurkundige Stephen Hawking in een groet aan de deelnemers: "of het ergste - AI zal ofwel het beste dat ooit gebeurd met de mensheid."

AI hebben het potentieel om hele economieën ondersteboven te vragen. Of de technologie kan worden misbruikt voor autonome wapensystemen en te onderdrukken waarschuwde Hawking. "We kunnen niet voorspellen wat er zal gebeuren als we de menselijke geest met de AI te combineren." De deelnemers aangemoedigd Hawking toch te blijven werken aan de ontwikkeling. "We moeten dit gedaan te krijgen"Zei de fysicus, "maximaliseren van de sociale uitkeringen."

Progress moet regels

Uit dezelfde hymne ontmoette VN-secretaris-generaal van António Guterres, verwijzend bijvoorbeeld om de impact van nieuwe mobiliteit technologieën op de arbeidsmarkt. "Er is een risico van massale werkloosheid in de ontwikkelde wereld", De voormalige Portugese premier in Lissabon gezegd. "We kunnen genetische manipulatie gebruiken om ziekten te genezen - of we creëren monsters"Guterres zei. Maar dat betekent niet dat een dergelijke ontwikkelingen moeten stoppen, maar de ontwikkeling van deze technologieën duidelijke regels nodig hebben.

Een vrij duidelijk beeld van hoe zo'n set regels kan er Margrethe Vestager heeft. De EU-commissaris voor Concurrentie verwezen naar het applaus van het publiek over hun inspanningen om te zetten Amerikaanse Maten zoals Facebook en Google om de keten. "Iedereen in deze kamer de volgende Google wil zijn", Geadresseerd Vestager de vele start-up-vertegenwoordiger. "Maar als je groeit, moet je niet bemoeien met anderen."

Freer concurrentie is één van de belangrijkste factoren voor innovatie, zei Vestager. "We willen een vrije markt - en, paradoxaal genoeg, de vrije markt werkt alleen met een paar regels"Zei de EU-commissaris voor mededinging. "Wij moeten ervoor zorgen dat het niet de regels van de jungle, bijzondere democratische regels."

Ondanks de duidelijke waarschuwingen zijn niet duidelijk in Lissabon van de technologie pessimisme. Zwaarder weegt dan de hoop dat de laatste technische ontwikkelingen van de mensheid in het oplossen van hun meest dringende problemen te helpen - bijvoorbeeld bij het aanpakken van de klimaatverandering, beschreef de VN-secretaris-generaal Guterres als de grootste bedreiging van onze tijd. "Maar het goede nieuws is dat de wetenschap is aan onze kant."(Vbr)