Studie: Online Dating veranderde samenleving

Studie: Online Dating veranderde samenleving

Volgens een studie die online dating verandert de structuur van de samenleving: eerst in de geschiedenis de mensen bij elkaar komen die anders geen overlap in het dagelijks leven. Resultaat: De relaties langer duren.

Al tientallen jaren, misschien wel eeuwen, mensen leren klassiek hun partners door middel van wederzijdse vrienden en kennissen weten. Door middel van online dating, dit concept zal steeds minder belangrijk vonden wetenschappers de universiteiten van Wenen en Essex: Voor het eerst koppels zou nu vaak weten dat niet afkomstig is van hetzelfde gebied of dezelfde cultuur.

Voor hun studie, analyseerden de onderzoekers een aantal Amerikaanse studies op het gebied van online dating en creëerde een gesimuleerde sociaal netwerk onder anderen. Na dat online dating is de derde meest voorkomende manier heteroseksuele paren kennen en liefhebben - met homoseksuele paren, het is zelfs veruit de meest voorkomende.

De gesimuleerde modellen tonen niet alleen dat de maatschappij fundamenteel aan het veranderen is en is transparant - maar ook dat de relaties langer te handhaven. Of dit heeft alleen te maken met online dating, maar de onderzoekers kan het niet bewijzen buiten twijfel begrijpelijk.(JKJ)