Straffen voor mobiele apparaten op het wiel moeten worden uitgebreid en scherper

Straffen voor mobiele apparaten op het wiel moeten worden uitgebreid en scherper

Highway poster Duitse Traffic Safety van het jaar 2002.

(Foto: dvr.de)

Later deze zomer, de wegcode te worden gewijzigd dat hogere boetes en rijverboden zijn te wijten aan degenen die het stuur of stuur een mobiel apparaat te gebruiken. Dit moet niet alleen gelden voor mobiele telefoons in de toekomst.

Wie zal in de toekomst komen te zitten met een mobiele telefoon aan het stuur zal rekening moeten houden met een hogere boete dan voorheen. Het ministerie van Verkeer bevestigd heise online berichten in de media, op grond waarvan de boete voor bestuurders van 60 tot 100 euro stijgen; zal met één punt staan ​​voor de rijvaardigheid Register in Flensburg.

bans

toekomst voor ernstige inbreuken dreigde onlangs, rijverbod en een boete van maximaal 200 euro. Fietsers moeten rekening houden met 55 in plaats van 25 euro boete. De wijziging van de wetgeving het wegverkeer was aan de Federale Raad ingediend. Het in werking treden in de zomer.

De mobiele telefoon verbod moet ook worden uitgebreid. In de toekomst is het ook van toepassing op tablets, e-reader en voor activiteiten zoals Mails- en SMS typen, surfen op het internet in de zogenaamde handheld operatie. Video glazen zijn uitdrukkelijk verboden. Aan de andere kant moet uitdrukkelijk worden toegestaan ​​om spraakbesturing te gebruiken, lees-hardop functies en head-up displays voor voertuig of verkeersbordgegevens.

meer apparaten

De sancties ten grondslag liggen aan artikel 23 van de wegenverkeerswet (StVO) moet daarom worden aangepast aan de technische ontwikkeling. De nieuwe verordening is opgesteld in technologie geopend, zodat toekomstige ontwikkelingen in de markt worden ook behandeld. Tot nu toe waren alleen mobiele telefoons en autotelefoons expliciet genoemd worden, die niet kunnen worden genomen of vastgehouden tijdens het rijden om ze te gebruiken.

Tabletten of notebooks zijn niet specifiek genoemd in de paragraaf. Dit heeft geleid tot rechtsonzekerheid, "tenminste als het is gemaakt door te wijten aan het ontbreken van een SIM-kaart geen communicatie in het openbare telefoonnet. Schrijf korte berichten via smartphone werd niet expliciet vermeld"Zegt de Department of Transportation.

Eén op de tien van de 3214 verkeersdoden in 2016 werd door afleiding gedood bij het wiel, het Department of Transportation kondigde vorige maand. Dat dit de tweede meest voorkomende oorzaak van ongevallen kan volgens snel rijden.

(ANW)