Hapto controller simuleert accenten in VR

Hapto controller simuleert accenten in VR

De VR controller Hapto gesimuleerd met drukknopen raakt in virtual reality. Oculus Rift, HTC Vive en andere VR-bril zijn compatibel met de Hapto.

U kunt kijken, maar niet aanraken: De virtuele realiteit is tot nu toe vooral een optisch medium. Ontwikkelaars van controllers willen dat veranderen, net als bij vibratie handschoenen die de hersenen aanraking na te bootsen. Een soortgelijke aanpak is ook de startup Hapto uit Singapore, die nu wil haar Hapto controller op Indiegogo financieren.

veelzijdig

De Hapto is een rail voor de hand, die is voorzien van drukknopen 20. Deze mechanische knoppen kunnen op en neer te gaan, om de druk op de handpalm te zetten. Dus je moet in staat zijn om virtuele objecten waarnemen. De bewegingen van de handbediening worden opgevangen door lichtcirkels aan beide zijden. Bovendien, een gyroscoop geïnstalleerd, detecteert de rotatie en beweging. Games die je bedienen met vier knoppen die op de vingertoppen worden geplaatst.

De Hapto controller werkt met VR headsets zoals Samsung Gear VR, Oculus Rift, karton door Google en HTC Vive op PC en Android via Bluetooth. Ondersteuning voor iOS, PSVR en Hololens te volgen. Games die de open source standaard OSVR, werk met de Hapto controller ondersteunen. De uiteindelijke prijs voor de Hapto controller moet op $ 250, de Indiegogo-Vorbestellerpreis is 150 dollar.

Foto 1 van 5

Hapto (5 foto's)

(Dahe)