Tidligere Facebook president advarer mot Facebook & Co.

Tidligere Facebook president advarer mot Facebook & Co.

Sean Parker

(Bilde: axios.com)

Ingen vet hva som gjør Facebook hjernen til våre barn, advarer Sean Parker. Sosiale medier er utformet for å utnytte svakheter ved den menneskelige psyke, den tidligere Facebook president som hadde blitt rik med selskapet sier.

Oppfinneren av musikk-deling plattform Napster og tidligere president i Facebook, Sean Parker, advarer mot konsekvensene av bruk av sosiale medier. "bokstavelig talt det vil endre din tilnærming til selskapet og til hverandre" Parker sa onsdag på et møte i amerikanske nyhetsnettsted Axios i Philadelphia. "Det plager sannsynligvis komisk produktiviteten. Gud vet hva det gjør med hjernen til våre barn." På toppen av alle sosiale nettverk, hadde spørsmålet vært hvordan de kunne hevde maksimal gang brukeren samtidig får sitt høyeste mulig oppmerksomhet.

For å oppnå dette målet, facebook glipp nå og da en dopamin sparke sine medlemmer, nemlig når en annen bruker svarer på innleggene. Dette i sin tur motiverer brukerne i sin tur produsere mer innhold og reaksjoner. Denne mekanismen er en løkke, en løkke av sosial bekreftelse. Dette er akkurat den type ting som en hacker som han ville tenke på seg selv, "fordi den utnytter en svakhet i den menneskelige psyken",

Grunnleggeren av sosiale medier - Mark Zuckerberg, Kevin Systrom av Instagram, men han selv - hadde på sitt vært klar. "Og vi har gjort det likevel", Tidligere fortalte han venner, sosiale medier var skeptisk, "På slutten får vi deg også", Samtidig nektet han selv nettverkene Parker, som var hans Facebook-aksjer til milliardær sa.(AP) /(ANW)