GE is van plan om 1.700 banen in Duitsland cut – Locations op de rand van

GE is van plan om 1.700 banen in Duitsland cut - Locations op de rand van

Volgens zaken van GE bij turbines loopt niet langer door.

Een op de zeven werknemers van General Electric in Duitsland moet vrezen voor zijn plaats. Verschillende locaties worden onderzocht of aan de voorzijde van de hoek. IG Metall kondigt weerstand.

Na de miljard overname van de energie-afdeling van de Franse groep Alstom General Electric plant (GE) in Duitsland een aanzienlijk banenverlies. De voormalige Alstom sites in Mannheim, Stuttgart, Bexbach in het Saarland en Wiesbaden moeten worden verminderd of volledig gesloten, zoals een GE-woordvoerder zei in Frankfurt op woensdag. Ongeveer 1700 banen worden getroffen - meer dan een op de zeven kantoor in Duitsland. De groep telt ongeveer 11.000 mensen het hele land op meer dan 50 locaties. De werknemers en de vakbond IG Metall protesteerde tegen de plannen en kondigde weerstand.

GE wil haar activiteiten aan te passen aan de huidige marktomstandigheden van de Europese productie van energie, aldus het bedrijf in ondersteuning. In het bijzonder werd de stroomopwekking met gas en stoom aanzienlijk gedaald in de afgelopen jaren.

Mannheim zwaar getroffen

het meest beïnvloed door de herstructurering volgens een GE woordvoerder van Mannheim: Daar de turbine productie moet worden gesloten. De site zelf blijft maar je er was om het in de toekomst op het gebied van service management en geef zei hij. Hoeveel banen zullen naar verwachting verdwijnen, kon hij niet zeggen. In Mannheim, zijn vooral stoomturbines geproduceerd, maar het bedrijfsleven was traag omdat het laatst alleen de energie turnaround. Afgelopen herfst, werktijdverkorting werd geïntroduceerd op de plant.

Volgens de IG Metall meer dan 1000 van de ongeveer 1.800 medewerkers vrezen voor hun baan in Mannheim alleen. Naast de ongeveer 500 werknemers in de productie bezuinigingen betreffen ook meer dan 500 medewerkers in dienst en administratie, zei vakbond secretaris Benedikt Hummel. Op woensdag in de Mannheim stad meer dan 1.000 mensen gedemonstreerd tegen de geplande banenverlies.

Weerstand met alle middelen

Ze zouden in overleg met alle beschikbare middelen tegen de plannen van de groep te verdedigen - ook politiek en juridisch waarderen, Hummel aangekondigd. de kant van de werknemers hebben een concept van hoe de fabriek van Mannheim beter kunnen worden benut ontwikkeld. Maar de groep weigerde om erover te praten.

Voor de sluiting is volgens General Electric's productielocatie Bexbach. Er zijn turbinebladen vervaardigd. Volgens IG Metall zijn 170 plaatsen in gevaar. Verder wordt de plaats Wiesbaden gesloten volgens de GE woordvoerder. Het personeel zou kiezen om Main naar Frankfurt.

In Stuttgart, waarbij boilers produceren voor stoomturbines, moet de productie worden verlaagd, bekend GE woordvoerder. Volgens de vakbond IG Metall 255 van de 380 banen zijn om daar te worden gesneden. "Het ergste vrees werd zelfs overtroffen", Ondernemingsraad voorzitter in Stuttgart, zei Bruno Markel. IG Metall riep de groep om de plannen terug te nemen en terug te keren naar gesprekken met vertegenwoordigers van de werknemers. "Wij zullen de ontmanteling plannen weerstaan", Kondigde de directeur van IG Metall Stuttgart, Martin Roll on.

Wereldwijd 6.500 ontslagen

De Franse elektronica groep Alstom had zijn energie bedrijf industriële groep vorig jaar verkocht aan de Verenigde Staten. De Duitse Alstom-groep ondernemingsraad had al gewaarschuwd tijdens de aankoop, voor een inkrimping. Europa zegt te GE is van plan om 6.500 posities te snijden. in Europa, de Groep heeft ongeveer 35.000 medewerkers.(AP) /(AXK)