HTC Vive geprobeerd met Noitom-Hi5 handschoen: Zonder toegang controller in de VR

HTC Vive geprobeerd met Noitom-Hi5 handschoen: Zonder toegang controller in de VR

De Noitom-Hi5 handschoen werkt met de nieuwe Vive Tracker.

(Afbeelding: De H / jkj)

"Vive Tracker" is het nieuwste accessoire HTC voor de VR-headset Vive. De tracking unit kan worden geplakt op de items om deze aan de VR te brengen. We hebben één van de geteste interessante tracker accessoires: de gegevens handschoen Noitom Hi5.

HTC wil het nog makkelijker voor fabrikanten (en hobbyisten) nu om objecten in de virtuele realiteit te maken te maken. Tot nu toe hebben de ontwikkelaars toevlucht om de conventionele HTC-Vive hand controller met plakband aan objecten (bijvoorbeeld om opgezette dieren) plakken. met de "Vive Tracker" Er is nu een officiële accessoire voor dergelijke doeleinden. De tracker is aanzienlijk kleiner dan de hand controller, omdat het geen grip nodig.

Foto 1 van 4

Accessoires voor Vive Tracker (4 foto's)

De Vive Tracker is een klein puck, knutselaars en accessoires kan op elk object worden aangebracht om deze op de VR brengen.
(Afbeelding: De H / jkj)

Op CES, toont HTC een aantal componenten op basis van de nieuwe tracker, bijvoorbeeld, een honkbalknuppel en een pistool. konden we al proberen de meest interessante tracker product: De Hi5 gegevens handschoen van de Chinese motion capture ontwikkelaar Noitom ("beweging" achteruit).

Verbazingwekkend, de handschoen verhoogt enorm de dikke van het gevoel ten opzichte van conventionele de hand controllers: Het voelde in een korte tijd laten draaien realistischer aan te raken dingen in VR, als je iets anders doen niet al - de controller - in zijn hand houdt. De Noitom Hi5 Glove heeft IMU voor elke vinger (Inertial Measurement Unit, zodat gyroscoop, magnetometer en versnellingsmeter) gebouwd. Dit is niet alleen te detecteren of de vingers worden uitgerekt of gebogen, maar ook of ze zijn, bijvoorbeeld, bewoog zijwaarts.

Noitom-Hi5 handschoen komt in het voorjaar van 2017

In de praktijk werkt het opmerkelijk goed: in een ontwikkelde Noitom in Unity demo konden we gemakkelijk oppakken van voorwerpen, overgeven en vang het weer. De beweging van de virtuele vingers samenviel grotendeels overeen met de realiteit - heel soms voelde de kunstmatige kant "vals" op.

De Hi5 handschoen zal komen in het voorjaar op de markt. Details zoals de prijs en de levensduur van de batterij (in elk handschoen zet een AA-batterij) genoemd niet Noitom. Ook voor de Vive Tracker, geen prijs bekend is.

(JKJ)