Microsoft zal $ 10.000 voor “gedwongen bijwerken” te betalen op Windows 10

Windows 10

(Foto: AP, Microsoft)

Als het gaat om Microsoft, dan moet u mogelijk om te schakelen naar het besturingssysteem Windows 10 zo veel Windows-gebruikers. Hiervoor heeft het bedrijf ook herhaaldelijk vastgeschroefd aan de actualisering ervan praktijk - tot ergernis van veel gebruikers.

Microsoft maakt de eerste keer dat een vergunninghouders voor een zogenaamde gedwongen upgrade naar het nieuwe besturingssysteem Windows 10. Zoals gemeld Seattle Times, had de software-gigant aanvankelijk gegaan in beroep te gaan tegen een uitspraak, maar dan wel met de betrokken gebruikers individuele Teri Goldstein overeengekomen uit Californië op een betaalrekening van 10.000 dollar.

De vrouw van Sausalito heeft kunnen dus vaststellen dat de upgrade naar het nieuwe besturingssysteem defect was op uw computer en dit al dagen - zijn onbruikbaar gemaakt - ook voor de leiding van hun reisorganisatie. Zij eisten compensatie voor gederfde inkomsten en de kosten van een nieuwe computer, volgens de krant.

Microsoft: "Geen schuldbekentenis "

"Ik heb nog nooit gehoord van Windows 10"Ze zei. "Niemand vroeg me of ik een update zou willen." Het geschil is al geregeld volgens het rapport van vorige maand. Microsoft benadrukt dat de betaling was geen erkenning van schuld. Het bedrijf wilde alleen de kosten voor een andere rechtszaak te voorkomen, zei een woordvoerster van de krant.

Ook lezers van Heise online had geklaagd over een automatische update naar Windows 10 Consument pleit verstoord door het feit dat Microsoft een tot zes gigabyte aan grote installatie pakket moet dragen op de harde schijf - zonder medeweten of toestemming van de gebruiker. De update-instructies zijn zo ontworpen dat gebruikers hebben om goed te kijken om de update te weigeren.

Tegen het einde van juli, Microsoft biedt het systeem voor gebruikers van Windows 7 en later ook betalen voor een upgrade, dan is de software kost ongeveer 120 dollar. (Met materiaal van het AP) / (CFU)