Consumer voorstanders waarschuwen van online kaartenbeurs Viagogo

Consumer voorstanders waarschuwen van online kaartenbeurs Viagogo

(Afbeelding: Secure)

Volgens voorstanders van de consument, de online ticket exchange Viagogo maakt niet duidelijk dat het slechts een tussenpersoon. Bovendien zijn de prijzen niet duidelijk aangetoond en de garanties misleidend.

De online kaartenbeurs Viagogo is door de bescherming van de consument "Marktmonitor Digital World" aangehaald voor misleidende uiterlijk en onduidelijk garanties. Het platform biedt eigenlijk alleen tussen particuliere kopers en verkopers van tickets, schoppen luide kritiek op de bescherming van de consument, maar als een officiële kaartverkoop portal. Dus het was niet duidelijk tijdens het gehele aankoopproces voor klanten die Viagogo is slechts een middel en niet de verkoper.

"Op deze manier, het bedrijf bedriegt de gebruiker op de belangrijkste kenmerken van haar dienstverlening"Zegt Susanne Baumer van de Consumer Beieren. Bovendien zou het risico blijft dat tickets niet worden geleverd of te duur verkocht, afhankelijk van de koper. Ook is er het risico dat je krijgt gepersonaliseerde verkochte tickets zijn onbruikbaar. De werkelijke verkoper blijven over het algemeen onbekend.

Onduidelijk ticketprijzen

Daarnaast is kritiek op de consument voorstanders dat de prijzen niet duidelijk genoeg zijn getoond. Aan de ticketprijzen ook boeken en afwikkelingskosten en belasting over de toegevoegde waarde zou worden toegevoegd. Misleidende zijn ook garandeert u viagogo die eigenlijk alleen zusicherten wat klanten hebben recht door de wet toch. Totaal klachten van klanten over Viagogo uit acht provincies werden gebroken in op de markt Guardian Portal van consumentenorganisaties.

Viagogo werd opgericht in Londen in 2006, is zelf-gerapporteerde door 's werelds grootste ticket exchange en werkt gelokaliseerde websites in 60 landen. Het platform is al bekritiseerd door sommigen om exorbitante prijzen te dragen op de secundaire ticketing markt. Een verklaring van Viagogo de waarschuwing staat voor uren in behandeling.(AXK)