United Domeinen: Breakdown kost 1,6 miljoen domeinen van het netwerk

Privacy, Netwerk, Beveiliging

(Foto: AP, Uli Deck)

Wanneer domeinregistrator United Domains momenteel niet meer. momenteel een technische storing zorgt ervoor dat duizenden sites zijn onbereikbaar.

Een netwerkstoring verlamt momenteel de Domeinservice Starnberg registrar Verenigde Domeinen. Als gevolg daarvan, betekent dit: Momenteel is de 1,6 miljoen er gehoste domeinen offline - de sites achter of mail service dus niet worden bereikt via de betreffende domeinen.

Wanneer gecontacteerd door Heise online, het bedrijf bevestigde het ongeluk dat begon om 15:30. Maar de oorzaak is onduidelijk. Beïnvloed is een van de data centers. Wanneer de domeinen weer kon worden bereikt, heb je niet wilt voorspellen. Op Twitter houdt de druk op kantoor klanten up-to-date - omdat de eigen website als de e-mailservice worden getroffen door de storing. United Domeinen is één, zoals 1&1, GMX en Web.de het United Internet Group.

[Update, 07.22.15, 17:40]

United Domains heeft verklaard om de oorzaak gevonden te hebben en vast de glitch. In de nabije toekomst moet opnieuw ter beschikking van alle diensten van het bedrijf.

[Update, 07.23.15, 23:40]

United Domains heeft meegedeeld dat "Een eerste analyse van onze technici" had aangetoond "dat de mate van verstoring van onze gisteren was kleiner dan gemeld van u: Of onze 1,6 miljoen actieve domeinen 230.000 domeinen beschikbaar waren tijdens de storing."

Intussen is de QSC AG, het datacenter in Feucht bij Neurenberg, was verantwoordelijk voor het falen, verwees ook naar hun klanten positie: "De fout die leidde tot het falen van gisteren werd veroorzaakt door een defecte module van één van de redundante kern router. Het defect van het samenstel geleid tot een abnormale, onvoorzienbare gedrag en had daardoor ernstige gevolgen voor de voor- of routing functie, die is gerepliceerd naar de redundante core routers. De gehele gedeeld netwerk in Neurenberg werd dus getroffen door de storing." (Opgeheven)