Linux kernel maakt sprong naar versie 4.0

Linux kernel maakt sprong naar versie 4.0

De volgende half april langverwachte versie van de Linux kernel zal het versienummer 4.0 te dragen. Een van de belangrijkste vernieuwingen kernel patching Leef waarmee kwetsbaarheden van de kernel fix zonder opnieuw op te starten telt.

Twee weken na de release van Linux 3.19 Linus Torvalds heeft de eerste beta-versie van de opvolger. Deze versie, echter niet dragen de aanduiding 20.3 maar 4,0; doorslaggevend voor deze stap was een onderzoek dat onlangs gevraagd in de Torvalds voor adviezen om de volgende versie-aanduiding. Net als bij de sprong van 2.6.39 tot 3,0 in mei 2011 de overstap naar 4,0 vanuit een technisch perspectief is grotendeels zinloos, omdat de volgende versie niet anders dan hun directe voorgangers werd ontwikkeld en brengt daarom veranderingen in het gebruikelijke niveau.

Afbeelding 1 van 6

Eerste release candidate van Linux 4,0 (6 foto's)

In de Google + Master Tuning voor versie sprong naar ongeveer 29.000 stemmen verzameld.

Een van de belangrijkste innovaties van de medio april verwachte Linux 4.0 kernel patchen Live zal binnenkort op te nemen; een techniek waarmee de kwetsbaarheden van de kernel kan oplossen tijdens het gebruik, dus herstart vermijden. Een nieuwe bedreiging voor de veiligheid systeem beschikt niet over een functie is, omdat de live-patchen moet je modules te laden. Aanvallers die dit vermogen kan nu al dienen de huidige kernelversies schade en ook de code aan te passen hebben opgedaan.

De kernel ontwikkelaars hebben ook verbeterde ondersteuning voor fan controle en DisplayPort Audio om Radeon bestuurder te bevrijden. Het ext4-bestandssysteem is gewijzigd, zodat het geschikt is voor gebruik op het geheugen-achtige storage hardware, die de informatie die is opgeslagen in beide gevallen niet verliest. Voorts wil de ontwikkelaars de snelheid van Dm-crypt, die wordt gebruikt bij de versleuteling van gegevensdragers te zijn verbeterd. Details over deze en andere nieuwe functies zal de kernel log leveren tegen Heise open en c't.

Naar aanleiding van de release van de eerste pre-release versie, de stabilisatiefase, geen grote veranderingen in de Torvalds te maken en zijn collega's begint nu. Linux 4.0 werd ontwikkeld als zijn voorgangers, een met slechts 9000 wijzigingen in de belangrijkste ontwikkelingsfase echter één van de kleinere kernel releases, zoals onlangs waren er meestal een of twee duizend meer veranderingen. Op dit lichte daling van de feestdagen zijn waarschijnlijk de schuld aan het einde dragen, omdat zij vielen, dit keer in de periode waarin veel van de veranderingen die voor Linux 4.0 zijn ontwikkeld.(Thl)