Voorwaardelijke straffen voor de exploitanten van rechtsextremischen Thiazi Forum

Voorwaardelijke straffen voor de exploitanten van de rechtse Thiazi forum

(Foto: AP)

In de zaak tegen de exploitant van de rechtse Thiazi Forum, hebben de eerste drie zinnen aangekondigd. De zaak tegen de belangrijkste verdachten moeten op zijn minst tot september.

Drie exploitanten van de voormalige rechtse Internet platform Thiazi forum veroordeeld zijn op vrijdag van de Rostock rechtbank tot voorwaardelijke straffen. De vrouw en de twee mannen waren schuldig overtuigde de rechter van een criminele organisatie en het gezamenlijk inzetten opruiing in een paar honderd gevallen. De vrouw werd veroordeeld tot twee jaar proeftijd, de twee mannen tot een jaar en acht maanden en één jaar en drie maanden op proef. Het proces tegen een andere man, de hoofdverdachte, is gepland om te duren tot ten minste september 2015, volgens de rechtbank.

Volgens de rechtbank de verdachte was van Hessen, de leider van het forum. Want zij hebben heeft administrator rechten en gegevens die geen andere toegang heeft gehad, zei het in het vonnis. Zo zouden ze op elk gewenst moment in staat om volledig uit te zetten het forum geweest. "In haar rol als een programmeur, zouden ze niet zijn vervangen"Zei de rechter.

Extreemrechtse lyrics

De twee verdachten mannen uit Saksen-Anhalt en Baden-Wuerttemberg kon berichten niet verwijderen op het forum op elk gewenst moment, zei hij. Ze hadden inderdaad een ondergeschikte positie ten opzichte van de verdachten had - maar kan actief te garanderen, zal dat de inhoud niet worden gepubliceerd.

Screenshot van thiazi.net Screenshot van thiazi.net(Foto: archive.org)

De rechter legde uit dat de muzikale bijdragen die op Thiazi werden gepubliceerd rechts-extremistische teksten zouden bevatten en bijvoorbeeld verheerlijkt de Holocaust. De bijdragen zijn hoofdzakelijk bedoeld voor extreem-rechtse jongeren en als zou "Media Schadelijk voor Young" geclassificeerd. In 2012, meer dan 1.000 muziekbestanden beschikbaar zijn voor download voor gebruikers wereldwijd op basis van de informatie in Thiazi forum.

Na de presentatie van het kantoor van de openbare aanklager, waren er in totaal bijna 1,5 miljoen berichten in Thiazi forum. De 2012 Forum set was op dat moment de grootste Duitse rechtse Internet platform. Tot 30.000 mensen werden geregistreerd.(AP) /(ANW)