Netwerkbeheer voor kleine LANs

De versie 3.2 van het gratis IT-management software Spiceworks lost een groot aantal bugs in de vorige versie en introduceert ondersteuning voor LDAP-servers die geen deel uitmaken van een Active Directory op Windows. De ontwikkelaars verbeterde de UTF-8 ondersteuning voor SNMP-apparaat namen, Wake-on-LAN en een impact hebben op de toepassing tijdens het zoeken naar netwerkapparaten of bij de behandeling van e-mail veel parameters. Details zijn te vinden in de release notes op de website van de fabrikant.

Spiceworks geïnventariseerd en bewaakt netwerkapparaten, zoals Windows, Linux of Mac OS X-pc's, routers, printers, beheren softwarelicenties en verzamelt in een ticket systeem foutmeldingen. De verzamelde gegevens geeft deze weer in rapporten of waarschuwingen een alarmsysteem, zoals wanneer servers naar beneden gaan, harde schijven vullen of printer toner is bijna op. Bovendien, het programma georganiseerd in een helpdesk taken en projecten.

Spiceworks draait op Windows XP SP2 en vereist een web browser (Firefox of Internet Explorer). Volgens de fabrikant, het programma is in het bijzonder geschikt voor netwerken met minder dan 250 apparaten. De bijna 12-MB installatiebestand is beschikbaar op de Spiceworks site om te downloaden.(Rec)