iPod-software vernieuwd

De beloofde op Macworld software-update voor de iPod is nu beschikbaar als gratis download. Het verfrist alle Apple MP3-spelers, waaronder de eerste-generatie 5-gigabyte drive. Het beeld ongeveer 7-MB schijf kan alleen worden geopend door Mac OS X; de installer bevat, is meertalig en ook bijgewerkt Duitse apparatuur. Een 6-Mbyte download voor Mac OS 9 is hier. Voor sommige functies is Apple's muziekprogramma iTunes. 3

De update voor de iPod-versie 1.2 brengt een aantal verbeteringen die elke eigenaar ten goede komen. Een normaliserende functie genaamd "soundcheck" compenseert voor grote verschillen tussen zachte en luide stukken; Bovendien is het geluid van de speler na de update beter. Naast de artiesten, albums en titels kan de lijst met nummers nu gesorteerd worden BROWSE na muzikale stijlen en componisten.

Door het indrukken van een knop, de speler presenteert de datum en tijd en displays afspraken op een dag of maand bekijken (deze instellingen niet in uitgeschakelde toestand te vergeten). Komende afspraken maakt een alarm. Aangezien een adressenbestand werd geïnstalleerd in de laatste firmware-update, de iPod is goed nu bijna naar de PDA vervanging. Alleen in te voeren of te wijzigen kan geen afspraken en adressen; deze taak wordt overgelaten aan de Mac OS X iCal, heeft Apple aangekondigd voor september, en PIM-toepassingen, zoals gereserveerd voor de Palm Desktop. De handige synchroniseren tussen Mac en iPod bedient iSync, Mac-gebruikers kunnen downloaden van de Apple-server ook vanaf volgende maand.

Voor Duitsland minder belangrijk: Na de update van de jongleur kan ook audioboeken van Audible; de Amerikaanse fabrikant beweert dat biedt meer dan 18.000 gesproken boeken in MP3-formaat, kopieer-beschermd door digital rights management, om de aankoop.(S)