Slimme meters: kritiek op het initiatief van de overheid voor slimme meters is luider

electriciteitsmeter

(Foto: AP, Jens Büttner / archief)

De elektriciteitssector is deels ontevreden is met het ontwerp van de overheid "Digitalisering van de energietransitie", Het draait allemaal om de kosten van de slimme installatie meter en verwachte zaken met de verbruiksgegevens.

Nadat de oppositie in de Bondsdag en de Bondsraad nu ook melden toegenomen vertegenwoordigers van de energiesector, die niet in de cruciale punten van de factuur van de federale overheid, dankzij de "slimme meters" zijn gepland om te verhuizen naar het huis. voordat een "gedwongen geluk" de consument heeft gewaarschuwd in de Frankfurter Allgemeine Zeitung over de aangewezen RWE CEO Rolf Martin Schmitz.

Geen verbetering voor huishoudens

In huishoudens die ongeveer 6.000 kilowattuur per jaar en een Smart verbruikt zou meters ingesteld, worden er geen efficiëntieverbeteringen verwacht, waarmee de kosten kunnen opwegen tegen zegt Schmitz. Het nut zie ook "geen grote economische voordelen in de maatregel",

Zie ook:

  • Moderne power meters zijn - tot € 100 installatiekosten
  • c't Meterix: tellers keek naar de vinger

Vergelijkbare schattingen van de zaak Martin Weyand, CEO van de Duitse Vereniging van Energie en Water Industries (BDEW). "De voorwaarde voor de klant zakelijke prijsplafonds maatregelen hebben geen betrekking op de kosten van de installatie en exploitatie van slimme meters", De lobbyist onlangs verklaard. maar de omzetting van installaties klant moet niet worden gedragen door de meter operator. Ofwel de prijsplafonds zou moeten worden aangepast of de omvang van de dienstverlening zal worden verminderd.

Kritiek op centralisatie

BDEW, elektriciteitsproducenten en openbare nutsbedrijven ook wrijven op de aanbeveling van de regering, dat de vier grote transmissienetbeheerder Amprion, 50Hertz, Tennet en Transnet BW toekomstige verzamelen van de felbegeerde verbruiksgegevens verzamelen en verwerken zou willen. De huidige verdeling van de verantwoordelijkheden met de distributienetbeheerders "loopt efficiënt en zorgt voor een hoge mate van beveiliging van het systeem"Zegt Weyand. De rollen moeten niet worden herverdeeld, zouden veel processen moeten vooral nu worden gedupliceerd met het wetsvoorstel. De toenemende complexiteit en de kosten.

RWE en Eon ook op aandringen dat de centrale rol van distributienetbeheerders moeten worden bewaard in een steeds decentraal energiesysteem. In tegenstelling tot de energie ommekeer is niet onder de knie. De data concentratie op het hogere niveau distributeurs en voorziet niet in, volgens Schmitz voor meer continuïteit van de energievoorziening, maar liever hackers te richten. De Vereniging van gemeentelijke bedrijven (VKU) waarschuwde dat het op dat moment in het Parlement besproken voorschotten voor kleine ondernemers zou het einde betekenen.(Stefan Krempl) /(Mho)