Gelukkig Nieuwjaar – en al het beste!

Er is geen twijfel over 2013 was het jaar van de surveillance schandaal. In Snowden zomer en de voortdurende late vormen volgde een openbaring ander als NSA, GCHQ en Co. vrijwel abschnüffeln alle communicatiekanalen. Of het nu donker elf of kanselier van de Bondsrepubliek Duitsland - niemand is veilig voor de monitoring. En tot nu toe te zijn vrijgelaten uit het fonds slechts een deel van de documenten.

Het nieuws in 2013 was vol crackers. Wat kunnen komen in 2014?

Was er iets anders? Tuurlijk: 2013 de ontbrekende knop Start bracht ons terug dan, maar was niet meer hetzelfde, en een gadget op de neus, dan is dit de toekomst voor sommigen en voor een aantal een uitnodiging om Glass-haat. Daarnaast is het daarmee samenhangende recht in werking is getreden, het virtuele geld Bitcoin zet een achtbaan rit terug naar het andere, was er de meest succesvolle mislukte crowdfunding, gouden iPhones, vuurwapens uit de 3D-printer en nog veel meer. Niet vergeten: De zombie apocalyps is begonnen in februari in de Verenigde Staten.

En dat brengt ons 2014? Voor zover wij draaien wrijven, onze kristallen bol troebel blijft als de hemel boven de Noord-Duitse laagvlakte, waarin onze redactie thuis. Dus daar hebben we om ons te verrassen. In het beste geval, beste lezers, gewoon genieten van het einde van het jaar. Of je hard te vieren en dans de Roflcopter of op te zetten punch New Year's met de familie - het Heise uitgeverij met al zijn redactie wenst u een Gelukkig Nieuwjaar, Gelukkig Nieuwjaar en veel geluk bij de uitvoering van goede bedoelingen.

Blijf nieuwsgierig. Blijf kritisch. En verblijf woog ons. All the best!(AXK)