MixRadio, voorheen Nokia Music, op het einde

Screenshot met roze hart

(Afbeelding: Screenshot)

Wat ooit met Nokia "Comes with Music" begon en later Microsoft behoorde, is nu aan het eind. heeft ook de ruime beschikbaarheid voor de meeste telefoonsystemen MixRadio kan niet redden.

Eind 2007 kondigde Nokia te willen tot de grootste Internet bedrijven in de wereld te worden. zou moeten helpen "Comes with Music", Een gekoppeld met bepaalde telefoons DRM-abonnement. Werkte niet. Een aantal muzikale incarnaties (Nokia Music Store, Ovi Music Store, Nokia Music, Nokia MixRadio) hielp niet echt een doorbraak. Op dit moment is het aanbod "MixRadio" en sluizen weer.

logo Once upon a time ...(Afbeelding: Nokia)

Dit heeft de huidige eigenaar, de Japanse messaging bedrijf LINE, dinsdag bekend: "De MixRadio muziek streaming service is ingesteld in de komende weken. Wij werken samen met het technische team en onze partners om een ​​soepele sluiting te garanderen." MixRadio stromen voorgedefinieerde afspeellijsten zonder geld. Een beperkt aantal nummers kunnen worden overgeslagen.

MixRadio snuiven

MixRadio wil gegevens van derden tik MixRadio dringt aan op toegang tot persoonlijke gegevens door derden.(Afbeelding: Screenshot)

Nokia MixRadio had in de loop van de verkoop van grote delen Nokia bij Microsoft geland. Maar Microsoft heeft al de muziek diensten Zune of Xbox Music (nu Groove). In december 2014 verkocht MixRadio op LINE. De Japanners brachten voor iOS en Android in het kielzog MixRadio apps.

Maar deze apps zijn opmerkelijk nieuwsgierig. Naast directe registratie is een log ook bestaande accounts met Google+, Facebook of Windows. Als u probeert in te loggen met een bestaand Google + account MixRadio is echter toegang tot alle contacten, met inbegrip van de niet-openbare, evenals het lezen van alle e-mail adressen van de Gmail-account te hebben. Niets anders is. Het is dus niet de enige app, maar dergelijke nieuwsgierigheid schrikt maar sommige gebruikers.

Alle platforms waren niet genoeg

Voorheen had MixRadio apps voor Windows Phone, als Windows 8 en Windows RT. En een browser die de service ook. Deze ruime beschikbaarheid MixRadio maar nog niet opgeslagen.

"Na doordachte inventarisatie van de prestaties, de financiële uitdaging van de muziek streaming markt en de prioriteiten van LINE, LINE heeft bepaald dat de toekomstige groei moeilijk zou zijn om ervoor te zorgen, en besloot de MixRadio muziek streaming-dienst niet voort te zetten"Het zei in de korte verklaring. Alleen in Japan en Thailand LINE blijft een muziekdienst (met abonnement) aanbieden. Hij grijpt het kernproduct messaging en heet LINE Music.(Ds)