Mesosphere: Cluster beheer voor Linux Containers

Mesosphere: Cluster beheer voor Linux Containers

De Mesosfeer Datacenter Operating System zal de ontwikkeling en het beheer van server-applicaties drastisch te vereenvoudigen. De toepassingen, verpakt in houders, verdeeld in de cluster draaien.

De trend in de richting van containers in één nieuw pakket formaat voor Linux servers groeit momentum: Mesospheres iets full-valide als Data Center Operating System (DCOS) aangewezen software voor het bedienen van de clusters combineerde de cluster management software Apache Mesos om het gedistribueerde init systeem marathon diensten die zijn verpakt in Linux of Docker containers. Voeg daaraan toe dat ontwikkeld door Airbnb cron vervanging Chronos voor clusters en de Distributed File System Hadoop HDFS bestandssysteem en management tools Mesosfeer.

Cluster diensten, zoals real-time analyse framework Apache Spark, de NoSQL-database Apache Cassandra, de messaging-systeem Apache Kafka, de Big Data milieu, Apache Hadoop en de container management tool Google Kubernetes zijn gemakkelijk om te zetten Mesosfeer DCOS kunnen worden gebruikt. Van repositories dat zowel in het openbaar als intern kunnen zijn, om andere diensten in Linux of Docker containers binnen handbereik moet worden geïnstalleerd.

Een prive-SDK kunnen ontwikkelaars gedistribueerde applicaties te ontwikkelen alsof ze draait op een server. Mesosphere DCOS om daardoor alle aspecten van de cluster werking van de verdeling van de middelen om te zorgen voor de behandeling van hardware storingen te nemen.

Mesosphere DCOS draait op huidige versies van Linux, waaronder Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Ubuntu en CoreOS, in diverse publieke clouds (Amazon AWS, Google Compute Engine, Digitale Oceaan, Microsoft Azure, Rackspace, VMware v Cloud Air) en op de particuliere VMWare en OpenStack wolken. Mesosphere cluster kan duizenden machines bevatten. Het bedrijf heeft net een serie B financiering van meer dan 36 miljoen dollar.

Linux Containers, gebaseerd op Mesosfeer en soortgelijke benaderingen zoals Core OS en Red Hat Atomic, pak een applicatie met de vereiste runtime-omgeving in een afbeelding. Een dergelijke containers zorgen voor een betere isolatie van toepassingen dan de traditionele multi-proces model van de klassieke besturingssystemen, vereisen echter veel minder inspanning dan de traditionele virtuele machines op hypervisors start een compleet gevirtualiseerde besturingssysteem. heeft gekost, heeft de container trend Docker, software voor de bouw, voor de distributie en het beheer van containers.(ODI)