Open source router: Virtuele machines zijn te OpenWRT redden

Router met OpenWRT VM

(Foto: Imagination Technologies)

Nieuwe regels in het radioreglement bedreigen projecten voor de open router firmware. Imagination Technologies stelt virtuele machines in de router om uw eigen extensies te lopen verlaten zonder te hoeven Fi offeren.

De Amerikaanse toezichthouder FCC radio heeft de teugels aangetrokken bij draadloze routers: New apparaten moeten zodanig zijn ontworpen, zodat gebruikers niet alleen het installeren van een third-party firmware, en zo kan omgaan met de radio omstandigheden. Deze barrière verwijst in eerste instantie op stuurprogramma voor draadloze modules maar leidt conventionele routers op het feit dat de gehele firmware moet worden afgesloten. Die voorziet in open source projecten voor gratis router software met enorme problemen, die het einde kan bijvoorbeeld betekenen, voor de populaire OpenWRT. Zon levert de fabrikant van de router TP-Link in de VS al apparaten met een slot, maar wil dit land naar een mogelijkheid om achteraf in voorzieningen voor mindervaliden.

Bekende door de PowerVR grafische chip halfgeleider designer Imagination Technologies heeft een nieuw concept, dat is om de firmware vrijheid in grote lijnen te ontvangen voorgesteld: Op een high-performance system-on-chip (SoC) met MIPS dual-core processor (P5600, 1 GHz) zijn drie virtuele machine (VM) loopt, waarvan er twee werken OpenWRT. De uitwisseling tussen hardware en VM's neemt een L4Re-Mikrohypervisor die komt uit Dresden kernconcept GmbH.

Een van de twee VM OpenWRT alleen gebruikt het WLAN; zij kunnen niet worden gewijzigd. Op de tweede, geopende VM de resterende router besturingssysteem dat de overdracht van gegevens tussen het internet en het interne netwerk running afhandelt. De twee OpenWRT instances communiceren met een virtual private network.

Busybox als een speeltuin

In de derde, grotendeels geïsoleerd van de rest van het systeem VM Busybox is om te dienen als basis voor nachinstallierbare third-party software. Dit kan bijvoorbeeld apps voor domotica en ivd-toepassingen.

Het geheel heeft geprobeerd Imagination Technologies op een ontwikkelaar boord van Baikal Electronics. Hier zijn bedoeld om de andere VM's draaien en blijven met de router functie krijgen, bijvoorbeeld wanneer een Smart Home App brengt de BusyBox VM crash.

Met de VM-concept, de FCC-eis voor vergrendelde-Fi dreigt te worden voldaan in routers. Maar als gevolg van de hogere hardware-eisen voor de verwerking van de macht en RAM capaciteit, deze oplossing zal waarschijnlijk alleen in de toekomst router modellen. Oudere apparaten moet het ook hebben niet de juiste virtualisatiemogelijkheden in de CPU core.(Ea)