Software Defined Radio: SDR board HackRF de serie benaderingen

In de zomer, de ontwikkelaar Michael Ossmann verzameld binnen een maand na Kickstarter 600.000 dollar voor zijn open-source SDR-project HackRF. De USB-interface voor software-defined radio applicaties duidelijk raakte een snaar bij veel high-frequency hackers, omdat onder andere het werkt op een veel breder frequentiebereik dan veel voor andere doeleinden DVB-T sticks.

HackRF prototype Jawbreaker Met een USB-radiofrequentie-interface als HackRF een universele radio wordt gemaakt van een PC: Afhankelijk van de toepassing gestart, werkt hij als een radio-ontvanger, spectrum analyzer of testzender.

Nu is de raad van bestuur is bijna voltooid: Ossmann is vorige week afgerond het circuit, als gevolg van een lange aanlooptijd items al de chips besteld voor de pilot-serie en nu begint met het ontwerp van het uiteindelijke board genoemd HackRF One.

Gesponsord door de bijzonder grote besteding Kickstarter donateurs 50 prototypes zijn nu in december worden opgeleverd. Verzending van de laatste serie is gericht op Ossmann voor februari 2014. De test van een prototype Jawbreaker verschijnen in het volgende nummer van c't 24/13, die vanaf 4 november in de kiosk.

(Ea)