Slutten av Windows 3.11

På den første av november Microsoft Windows for Workgroups 3.11 ta finalen i markedet. Inntil da kan utstyrsprodusenter lisensierer operativsystemet Oldie selv for spesielle programmer, for eksempel underpowered prosessorer - sluttbruker, er systemet ikke lenger tilgjengelig kurs i mange år.

Den foreslåtte utgangen av 1993 Windows-versjonen var den første Microsoft-produkt som støtter TCP / IP-protokollen. Av denne grunn kan det i forhold til senere versjoner ikke særlig ressurskrevende Windows i verden av embedded PC, for eksempel kassaapparater, fortsetter til denne dag. Nyheten om innstillingen dukket opp fordi selv i bloggen til en Microsoft Windows Embedded spesialister.

Hvor mange Microsoft-produkter var svært vellykket Windows for Workgroups 3.11, en programvare som gjorde ingen feil på andre forsøk. Windows for Workgroups 3.1 var den første Microsoft-produkt to peer nettverk en flopp og ble brukt av den daværende markeds konkurrenter (z. B. Artisoft LANtastic med hans) som "fin prøve" latterliggjort. Med Windows for Workgroup 3.11, Microsoft vedtatt av foreldet maskinvare, for eksempel 80286 prosessor og satt helt på 386-prosessorer fra Intel, som etablerte den endelige triumf av x86-arkitekturen.

det er at Windows for Workgroup siden NetBEUI-protokollen fra Microsoft for første gang støttet TCP / IP 11/03, Microsoft deretter lisensiert fra et firma som heter Spider-systemet var viktigere. Ressurskrevende peer variant NetBEUI, NetBIOS heter som representerte mer enn bare som en protokoll for overføring av datapakker på lag 3, og dermed kan bli erstattet med den mer effektive som mer stabil TCP / IP.

Den lisensierte Spider Systems TCP / IP, som erstattet Microsoft Windows NT og Windows 95 gjennom egenutviklet kode ble forresten solgt under en BSD-lisens til Microsoft og kom opp med et sett av TCP / IP-verktøy. Mens Windows for Workgroups flytter nå til museet etter 15 år, er debatten i live hvis Microsoft tidlig i "Åpen kildekode" har operert. Produsentene av embedded systemer vil være den samme. For dem, Microsoft har satt opp en konsultasjon, som innleiret variant er egnet til sitt formål. (Detlef Borchers) /(Detlef Borchers) /(KAV)