Bluetooth 2.1 + EDR belooft simpel apparaat koppeling

De onlangs door de Bluetooth Special Interest Group (SIG) goedgekeurd Bluetooth-specificatie 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) om de draadloze verbinding in de nabijheid van apparaten zoals mobiele telefoons, headsets en printers te vereenvoudigen.

De ervaring heeft geleerd dat de koppeling van Bluetooth-apparaten vorige normen beproeving kan zijn: Het is niet zeker dat de Bluetooth mobiele telefoon fabrikant van A met B de headset fabrikant begrijpt - een overzicht van de standaard en compatibele apparaten kunnen worden gevestigd in het Bluetooth schaffen database van Heise online -.

De nieuwe Spec 2.1 + EDR verspreidt naar andere bekende Nahfunkstandard, Near Field Communication (NFC). De ontwikkelingen van de NFC Forum zijn nu al gebruikt voor girale betaling van tickets, bijvoorbeeld in het Rijn-Main gebied.

Bluetooth SIG, volgens volstaat een NFC-enabled Bluetooth 2.1 + EDR inrichting kort ingedrukt in de onmiddellijke nabijheid van een geschikte afstand gelegen station om ze te koppelen - consumeren registratieprocedures en de intrede van beveiligingscodes zo overbodig. Voorbeelden van toepassingen zijn de koppeling van een mobiele telefoon met een headset of het versturen van digitale beelden naar een elektronische fotolijst. In een op Gearlive.com Video (Duur: ongeveer 9 minuten) een lid van de SIG Bluetoth aangetoond geschikte prototypes.

Andere voordelen van Bluetooth 2.1 + EDR Volgens SIG verbeterde encryptie en maatregelen tegen ongewenst afluisteren van Bluetooth radio door derden. Het stroomverbruik van de apparaten om tot een factor vijf mislukken geriger dan Bluetooth-apparaten vorige versies. De volledige specificatie 2.1 + EDR is een 1420-pagina PDF-bestand (ZIP-bestand, 8,5 MB) beschikbaar is op de Bluetooth webiste.(SSU)