Open Data: Rheinland-Pfalz laat vrije toegang tot ruimtelijke data te

Ehrenbreitstein

Luchtfoto van het fort Ehrenbreitstein Rheinland-Pfalz.

(Foto: Fritz Geller-Grimm)

Tot nu toe burgers kon krijgen voor het onderzoeken van alleen op verzoek en tegen betaling luchtfoto's of topografische kaarten van de deelstaat Rijnland-Palts staat kantoor. Nu is de data wordt vrijgegeven.

Belanghebbende partijen over de hele wereld toegang hebben tot veel meer in Rheinland-Pfalz geodata zoals luchtfoto's en topografische kaarten op het internet in de toekomst. Binnenlandse Zaken en minister van Transport Roger Lewentz (SPD) heeft de bal aan het rollen voor de gegevens vrijgegeven op vrijdag in de Staat Bureau van de landmeetkunde en Geobasisinformation in Koblenz te stellen.

laste

Tot nu toe zijn burgers kan veel van deze gegevens komen alleen op aanvraag en voor een vergoeding, zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken in Mainz aangekondigd. De release gedaan in de geest van de nieuwe Transparantiewet van Rijnland-Palts. Het terrein data, grondwaarde en kaarten van alle soorten kan gratis worden gebruikt voor zowel zakelijke als particuliere - bijvoorbeeld voor websites of presentaties. De enige vereiste is, volgens de Koblenz geospatiale autoriteit die de naam van de provider genoemd in de vergunning.

Denkbare toepassingen zijn als het toerisme, bosbouw, landbouw, onroerend goed bedrijf, de gezondheidszorg, energie en grondstoffen beheer of bij overstromingen en ramp noodhulp. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken Rijnland-Palts is een van de eerste landen die zo veel ruimtelijke gegevens deelt.

Afdeling Remote Sensing

De Staat Bureau van de landmeetkunde en Geobasisinformation heeft meer dan 300 medewerkers en is gevestigd in een gebouw met 28 kilometer van glasvezelkabels die overweg kan met grote hoeveelheden gegevens op hoge snelheid. Het ministerie van Remote Sensing vergelijkt continu nieuwe luchtfoto's met bestaande en werkt de informatie.(AP) /(CFU)