Router voor IPv6: Sommige zijn goed, sommige niet

IPv6: The Internet upgraden broodjes

IPv6 is niet langer exotisch: On heise.de het op het weekend ooit 20 procent aandeel in het verkeer, omdat steeds meer internetproviders inbreuk maken op de meer moderne protocol. Iedereen die wil om het te gebruiken je nodig zou hebben om de router te kopen kijken.

Met IPv6, de oorspronkelijke vrijheid van het internet komt terug: In principe is elke computer is direct toegankelijk. Dus je kunt gaan over de vader-via Remote Desktop bij de hand, maar ook werken van buiten toegankelijk cloud services in uw eigen netwerk niet alleen zonder veel pull-ups.

Helaas, gemeenschappelijke router voor thuisgebruikers stond de test op dat sommige fabrikanten hebben slordig in de uitvoering: tijd werkte apparaten zelfs niet op VDSL netwerk van Deutsche Telekom, die is toegestaan ​​in dit land worden beschouwd als de de facto standaard voor de verspreiding ervan. Times ontbrak fijn instelling op IPv6 goedkeuringen te scheppen voor het op afstand hulp, dus moesten we weg te geven aan de buitenkant rechts in het geheel (W) LAN.

Zelfs Fritz doos is niet vlekkeloos

Zelfs met de marktleider c't vond zelfs de ene of de andere vlieg in de zalf. Dus Fritz dozen kunnen inderdaad IPv6 subnetten delegeren aan downstream-routers, maar ze hebben niet hun firewall open te stellen voor subnetten. Dit laat gastheren onbereikbaar in IPv6 subnet van buitenaf - een twee jaar oud probleem. Andere routers geproduceerd dergelijke niet-Auffindbarkeiten. De afzonderlijke inrichtingen afgesneden, lees de praktijktest IPv6 koppelingen.

Veel informatie over de toekomst protocol c't heeft verzameld in de IPv6-aandacht in het huidige nummer 10/16. Daarin krijgen bedrijven Admins Tips voor het structureren van grote netwerken (Begeleidende maatregelen) en leer hoe u het klemmen van het Domain Name System (DNS) op het LAN Management (naam dag op het LAN) te vergemakkelijken. In een FAQ redacteuren geeft ook antwoord op de meest gestelde vragen over IPv6.

(Ea)