VOIP Apps: De reële kosten van telefonie met WhatsApp, Facebook & Co.

VOIP apps

Meer en meer apps upgraden naar een telefoonfunctie. Van een betere geluidskwaliteit en encryptie is praten. Maar hoe goed werkt echt voor u en waar zijn de verborgen kosten van WhatsApp, Facebook & Co?

Mobile Internet tarief vergelijkingtonendatasnelheid3.6 Mbit / s (HSDPA)7.2 Mbit / s (HSDPA)meer dan 7,2 Mbit / s

een dienst van

Of WhatsApp, Signal, Wire, Facebook Messenger of een andere app op de lange lijst: Ze hebben allemaal nu een telefonie-functie. Gesprekken worden veroorzaakt door een luisteraar in de chat. De verbinding wordt meestal snel en eenvoudig tot stand. Het mobiele netwerk kan daardoor worden weggelaten, omdat de chatprogramma's gebruiken voor spraakoverdracht is een internetverbinding.

Hoewel de verschillende telefonie-toepassingen zijn niet compatibel met elkaar (zoals de chat-modules van de Boodschapper), maar wie wil er verschillende apps te gebruiken net geïnstalleerd een handvol Messenger op uw telefoon om alle belangrijke contacten te bereiken.

De trend naar internettelefonie van de chat-app kan ook verdwijnen de grenzen tussen landen en de daaraan verbonden extra kosten. Bijkomende kosten worden niet gemaakt op het gesprek van app naar app, zelfs als dit halverwege gaat over de hele wereld. Alleen een verbinding aanwezig WLAN must.

Internet gesprekken als data volumes graf

Daarom is de gesprekken lijken op het eerste gezicht vrij. De apps kunnen geen betaling van verschillende winkels te downloaden, een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding is niet vereist, noch aansluiting of per minuut kosten. Maar de kosten zijn verborgen: Do not ever Fi is beschikbaar en gesprekken via het internet leven van de hoeveelheid gegevens, meer dan gewone chats of spraakberichten. De gebruiker blijft op de consumptie vaak in het donker - totdat de gashendel snaps.

Wie wil hier te zijn om het veilig te spelen en te praten uitsluitend in de WLAN, moet pakken. In Apple's iOS Messenger-app en telefonie zijn gescheiden, zodat u kunt FaceTime blokkeren op mobiele zonder nadelen. Android, het gebruik van mobiele telefoons kan worden in het bereik "datagebruik door apps" preventie.

Soms heb je wilt of je moet gaan toegankelijk zijn. Hoeveel bandbreedte nodig heeft dan een boodschapper gesprek en geluidskwaliteit die wordt aangeboden voor de c't magazine heeft onderzocht in het huidige nummer 5/17. Voor deze, de redactie nam de VoIP-functie van de meest voorkomende apps nauwer - en was verbaasd over hoe verschillend de resultaten nog niet.

Wat verschilt Internet-telefonie van traditionele DECT-telefonie en wat je zou moeten overwegen, lees het artikel heel erg verbonden: bellen zonder telefoonnummer uit c't 17/05.

Als de boodschapper apps de telefoon en de aanvullende functies die zij te bieden hebben geraakt, c't onderzocht in het artikel Electoral Assistance: Apps met Internet-telefonie in vergelijking.
(Amo)