Burgers kunnen hun ID-kaart gegevens te lezen

Iedere burger kan nu op het web te bekijken, welke gegevens worden opgeslagen in de elektronische identiteitskaart gebied van identiteitskaart op hem - een vertrouwenwekkende maatregel, is het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Aangekondigd was het door BSI op CeBIT, vandaag gingen ze on line: Het vertrouwenwekkende maatregel "De kaart laat zien wat het kan doen" op de website actief is op de AusweisApp en "trust" worden voorzien van de SSL-certificaten.

Screenshot van de website voor self-assessment Screenshot van de website voor self-assessment

Met de ID-kaart informatie en de wat oudere webbrowsers Internet Explorer 6 (Microsoft) en Firefox ESD 10 (Mozilla) en een lezer iedere burger kunnen de gegevens die zijn opgeslagen in de elektronische ID-gebied van de identiteitskaart aan hem te geven. "Dit vertrouwen wordt versterkt in de online-ID en de elektronische identiteitsbewijs transparante"Zei dat het ministerie van Binnenlandse Zaken.

[Update] De informatie op de bruikbare browsers is verouderd. Momenteel is de Internet Explorer versie 6, Mozilla Firefox vanaf versie 17 en Iceweasel kan gebruikt worden vanaf versie 3 [Update]

Dit werd mogelijk gemaakt met de verandering van de identiteitskaart van de wet in 2013. Tot die tijd was het niet toegestaan ​​om de gegevens van de eID container voor self-disclosure te voeren. Ten eerste, had de stad Würzburg eenmaal de gelegenheid geboden informatiediensten in hun burgerlijke service portal.

Foutmeldingen in de test

In de test van de nieuwe federale programma, we waren gestuurd, net als in Würzburg systeem met identieke dialogen op een server AKDB. Dit was blijkbaar overbelast. Na vier onderbrekingen telkens na de verplichte gegevensbescherming indicator en de keuze van de ondervraagde gegevensvelden geslaagd wanneer het codenummer deponeren in het vooraf bepaalde tijdvenster en query de data.

In het foutbericht wanneer timeout de verwijzing geïrriteerd dat de PIN drie keer ingevoerd onrechte. Na het doorlopen van de PUK dit bericht verscheen ook in een nieuw op te richten op de kaart PIN. Of dit irritatie van de huidige combinatie van AusweisApp, browser en kaartlezer vindt plaats op Ubuntu met andere besturingssystemen en browsers zouden moeten verder testritten tonen. Onder Windows 8.1, de ID-informatie, maar functioneerde vlot.(Detlef Borchers) /(ANW)