Desktop webbrowser Firefox 50 brengt sneller opstarten en verbeteringen in detail

Firefox

(Foto: AP, Mozilla Foundation)

Mozilla heeft de nieuwe versie van Firefox 50, een week later dan oorspronkelijk gepland vrijgegeven. Laatste code optimalisaties waren de reden.

Mozilla heeft versie 50 van de desktop browser Firefox uitgebracht. De release werd aanvankelijk aangekondigd voor 8 november, maar werd uitgesteld door een week - blijkbaar omdat zelfs fatsoen optimalisatie van code om de browser te korten koude tijd te starten. De wijziging zal de lancering van de geïnstalleerde add-ons, die nu aan zijn aanzienlijk versneld beïnvloeden.

De update naar versie 50 brengt op andere wijze een aantal verbeteringen in detail, zonder de proppen komen met grote innovaties. Geïntroduceerd in Firefox 48 multiprocess architectuur (project "electrolyse") Is nu beschikbaar voor alle add-ons klaar voor Mozilla Firefox is geclassificeerd als compliant. of "electrolyse" is actief in de huidige Firefox, leren we in de "Problemen met informatie", Om dit te doen, "about: support" in de adresbalk en kijk onder "Venster met meerdere processen" door.

Comfortabeler Tab switching

Een nieuw menu maakt het schakelen tussen verschillende geopende tabbladen: Under "algemeen" kan een vinkje worden "Toon op Ctrl + Tab tabs na het laatste gebruik, in aflopende volgorde" te stellen. Firefox zal een tegel van de open tabbladen weer te geven in de volgorde van hun laatste datum van gebruik tijdens het scrollen door op Ctrl + Tab.

Firefox 50 beneden "algemeen" kan in Firefox 50 een vinkje "Toon op Ctrl + Tab tabs na het laatste gebruik, in aflopende volgorde" te stellen.

De leesmodus voor een webpagina is nu gemakkelijk bereikbaar via de toetscombinatie Ctrl + Alt + R. Daarnaast kan de site nu ook afdrukken in de leesmodus, een belangrijke bijdrage aan inkt- of toner besparen. De bereikbare met Ctrl + F zoekterm op een webpagina heeft Mozilla aan het criterium "hele woorden" aangevuld zodat sites met deze term in een langere woord, worden niet meer weergegeven op aanvraag. Verder Firefox brengt Emojione nu een Emoji set voor besturingssystemen die niet zijn uitgerust met Custom (Windows 7.8 en Linux).

Tot nu toe is versie 50 van Firefox alleen beschikbaar als HTTPS downloaden via de FTP-server van Mozilla. De Mozilla site is naar verwachting om dit voorbeeld te volgen binnenkort. Een automatische update van versie 49,02-50 zal geïnstalleerde browser starten in de komende dagen. De volgende update voor Firefox 51 Mozilla is van plan voor het einde van januari 2017(Opgeheven)