Door leeftijd media blokkeren: Verander de Duitse neo-nazi’s VKontakte

Door leeftijd media blokkeren: Verander de Duitse neo-nazi's VKontakte

(Foto: Dennis Skley, CC BY-SA 2.0)

Omdat ze hadden verloren door de sluiting van Altermedia een centrale organisatie platform, zou de Duitse rechts-extremisten in toenemende mate hun toevlucht tot de Russische portal VK. Dat verklaarde de Berlijnse Interior Senator Henkel.

Na het verbod van de Duitse neo-nazi internetportaal Age Media en als gevolg van de controle van sociale netwerken door de autoriteiten, de rechts-extremisten te ontwijken in de virtuele buitenland. is populair onder neonazi's nu de Russische online netwerk VK - voorheen VKontakte - zei de Berlijnse Interior Senator Frank Henkel (CDU) op woensdag in de Commissie voor de bescherming van de grondwet van het Huis van Afgevaardigden. Daar rechts propaganda zal bijvoorbeeld vervangen. Bovendien, neo-nazi's ook aangekondigd er bij evenementen.

Een rechts-extremistische Duitse forum op het internet nu niet meer bestaat, zei Henkel. Netwerken zoals Facebook zal nauwlettend in de gaten door de politie en de geheime dienst, zei hij. In januari werden de neo-nazi Portal Altermedia stilgelegd en arresteerde de machinist. (AP) /(Mho)