Fintech Startup Nummer 26 kregen houden volledige bankvergunning

Number 26

(Foto: AP, Number26 / Hand-out)

Tot nu toe liep een rekening-courant aanbod van startups Nummer 26 via de Wirecard Bank. Nou Nummer 26 wil met de lancering van zijn eigen volledige bankvergunning.

De start-up Number26 wil de traditionele banken maken nu meer concurrentie. De in Berlijn gevestigde bedrijf had een volledige bankvergunning ontvangen en kan dus actief zijn in heel Europa in het bedrijf, de oprichters verteld in Berlijn op donderdag. Chief of N26 bank Markus Gunter, een voormalig hoofd van de DAB bank.

De bankvergunning was "de basis waarop we internationaal uit te breiden, "de mede-oprichter en hoofd van de start-ups, zei Valentin Stalf. Het doel is om een ​​pan-Europese bank te bouwen. "We kunnen een bankrekening te bieden dat vijf tot tien keer minder duur dan een traditionele bank "- omdat de start-up hadden lagere kosten. "Wij zijn van mening dat de tak van de toekomst van de smartphone zal zijn ", aldus Stalf.

Beëindiging wegens geldopnames

Het bedrijf werd gestart met een online account, in samenwerking met Wirecard Bank en hebben nu meer dan 200.000 klanten. In principe is de app was dus in plaats van een mooie gebruikersinterface voor de bancaire backend van Wirecard. De samenwerking met Wirecard Bank wordt beëindigd met een eigen bankvergunning en klantenrekeningen zal bewegen in de tweede helft.

Number26 meest onlangs onder kritiek na de start-up aangekondigd ongeveer 400 klanten, omdat ze te vaak hebben teruggetrokken geld bij geldautomaten. Het bedrijf bood dit als een gratis service, maar nam de nog steeds van toepassing zijnde kosten. Ondertussen is het aantal gratis opnames is beperkt. De start-up nu namen zijn ook Number26 in N26.

Duitse Deposit Protection

Met een volledige bankvergunning kan de startup alle diensten van een bank nu vrijwel aanbieden - van termijndeposito's dan leningen aan verzekeringen. Onder andere, moet er snel online leningen voor consumenten in de toekomst moeten diensten verder te volgen in de komende zes tot 12 maanden. De aanbiedingen zijn meestal op hun eigen, gedeeltelijk worden uitgevoerd door middel van partnerships. De cliëntendeposito's zullen aanwezig zijn beschermd worden door de wettelijke Duitse depositogarantiestelsel, zei een woordvoerster van de startups om heise online. (Met materiaal van het AP) /(AXK)