OBS: rip-off versjon av Windows Movie Maker er nummer én på Google

OBS: rip-off versjon av Windows Movie Maker er nummer én på Google

Tilgjengelig på nettstedet til svindlere

(Bilde: Eset)

En falsk versjon av Windows ikke lenger tilbys av Microsoft Movie Maker forført ofre til å laste ned og deretter ber dem om å betale. Den svindlere nettsiden har selv gjort det opp foran i resultatene av mange søkemotorer.

Cheaters som tilbyr på sine nettsider falsk eller piratkopiert programvare og lure sine ofre med det, er et velkjent fenomen. Nå, derimot, har gjort med en slik maske øverst på Googles søkeresultat skurkene. Og i andre søkemotorer på svindlere siden er oppført windows-movie-maker.org veien videre. Den som ender opp på siden og laste ned programvaren, men gitt en fungerende versjon av den tidligere videoredigering fra Microsoft, men vil bli bedt om å finansiere.

Den falske movie maker variant har gjort det til nummer én på Googles søkeresultater.Den falske movie maker variant har gjort det til nummer én på Googles søkeresultater.(Bilde: ESET)

Windows Movie Maker, tidligere et gratis tilbud fra Microsoft, er det ikke mer siden begynnelsen av året. Programvaren skal være i Windows 10 erstattet av Microsofts nye Story Remix funksjoner, men dette er treg i å komme så langt. Ikke rart at det fortsatt er brukere som ønsker å laste ned den gamle versjonen. Og for tiden i hauger synes svindlere å gå i fellen, som deres hjemmeside er selvsagt veldig god søkemotor optimalisert. Sikkerhetsselskapet ESET melder at i øyeblikket er installert primært ofre på Filippinene, Israel, så vel som i Finland og Danmark programvaren.

Ofrene blir lurt, ble det opplyst at den nedlastede versjonen av videoredigeringsprogram med bare en prøveversjon. Du vil bli bedt om i underkant av 30 dollar til å betale. Av åpenbare grunner, bør du ikke bli involvert i en slik svindel. Programvare bør alltid lastes ned bare fra pålitelige kilder - i tilfelle av Microsoft-programvare som er, fra produsentens nettside eller fra Windows Store.(FAB)