Microsoft is van een wachtwoord-less login voor uw eigen webservices

Microsoft is van een wachtwoord-less login voor uw eigen webservices

Vanaf nu kunnen gebruikers inloggen zonder wachtwoord Microsoft-account. Een bericht op de smartphone vervangt dit bericht. Tot nu toe, het werkt maar alleen voor webservices.

Microsoft wil om het wachtwoord af te schaffen - voor dit doel, het bedrijf presteert met een mogelijkheid om in te loggen op Microsoft-account zonder een wachtwoord. Installeert een gebruiker Microsoft Authenticator-app voor Android of iOS en ontgrendelt het gebruik van de Microsoft-account, zodat ze zich kunnen aanmelden via mobiele telefoon vanaf daar. In plaats van het wachtwoord wordt gevraagd op het web een push-bericht op de apparatuur en de gebruiker moet er worden geverifieerd.

Windows Phone is geen prioriteit

Echter, Windows Phone-gebruikers krijgen niets. In een update van de aankondiging van de nieuwe functie, Microsoft maakt duidelijk dat zijn eigen mobiele platform is geen prioriteit, omdat het alleen wordt gebruikt door minder dan vijf procent van alle mobiele gebruikers. Of het nu gaat om in te loggen op Microsoft-account is geldig zonder een wachtwoord voor het aanmelden op Windows-machines, heeft Microsoft niet te vermelden in de aankondiging. Tot nu toe lijkt het erop dat niet mogelijk is. Het is echter denkbaar dat Microsoft retrofit een dergelijke toepassing op een bepaald punt voor Windows.

Technisch gezien is de uitvoering van de twee-factor oplossing vergelijkbaar (ongeveer Google of Facebook) andere aanbieders. En inderdaad, de Microsoft Authenticator kan nu al worden gebruikt voor twee-factor-toepassingen. Het is echter geen kwestie is in dit geval een tweeledige login plaats van registratie factor (wachtwoord) wordt naar het apparaat.

Vingerafdruk in plaats van het wachtwoord

Hier, moeten de gebruikers er rekening mee dat de veiligheid van hun Microsoft-account van daar hangt af van de smartphone. Dus het moet worden vastgezet op zijn minst met een wachtwoord. Het is logisch als je wilt om zich te ontdoen van het wachtwoord, maar lijkt een heg vingerafdrukscanner. Hiervoor wordt de app uiteraard ook ontworpen primair.(FAB)