Kaspersky gehakt: Israëlische agenten om Russische NSA hack ontdekt

Kaspersky gehakt: Israëlische agenten om Russische NSA hack ontdekt

Toen Russische hackers naar verluidt ontdekt dankzij malware analyse Kaspersky op een PC NSA materiaal en hebben op zichzelf gebracht, hadden ze waarnemers: Volgens een rapport van Kaspersky werd geïnfiltreerd door Israëlische agenten die de NSA gewaarschuwd.

De Russische hack strikt geheim NSA materiaal dat naar verluidt had ontdekt door Kaspersky op de thuis-pc van een medewerker van de NSA, werd naar verluidt waargenomen door de Israëlische geheime agenten. De verslagen van de New York Times en voegt de huidige verhaal over de Russische softwarebedrijf een nieuw hoofdstuk toegevoegd.

Volgens de auteurs - de zaak te verwijzen naar een aantal niet nader genoemde bronnen - Israëlische agenten hadden toegang tot systemen Kaspersky en keek in reële tijd Russische hackers waren op zoek naar NSA materialen wereldwijd. Israël gebruikt voor een gesmokkeld Kaspersky Trojaanse paarden, het Russische bedrijf ontdekte 2015.

hacken "Real-time waargenomen"

Wanneer Israëlische spionnen het verdachte proces had ontdekt, had de NSA op de hoogte gebracht en was bedekt met screenshots en andere documentatie van de beschuldigingen. Meer concrete details, heeft de New York Times niet te noemen. Kaspersky bevestigd dat zij nooit enige regering in cyber spionage had geholpen. Dat de software is zich bewust van de naar verluidt werkte bij een eigen computer NSA hulpmiddelen is in principe wenselijk is, is het nog te malware, die vervolgens werd geanalyseerd door Kaspersky. voor de Russische inlichtingendienst benut kwetsbaarheden in Kaspersky software zonder de directe medewerking van de vennootschap of agenten mogelijk zou kunnen zijn geïnfiltreerd onder virusjagers. Maar deskundigen zeggen dat bedrijven vinden het misschien in het Rusland van Poetin niet weigeren als de overheid om steun vragen. Eugene Kaspersky aangekondigde interne onderzoeken.

Het rapport kan nu uitleggen niet alleen de huidige praktijk van de Amerikaanse autoriteiten van Kaspersky, maar werpt ook een nieuw licht op de 2015 openbaar gemaakt Kaspersky Trojan "Duqu 2.0", Zelfs dan, dacht men dat de NSA en een bondgenoot achter de rug, genaamd maar was nog steeds de Britse GCHQ. Mocht het rapport op dit moment zijn, het zou in plaats daarvan hebben Israëlische agenten die de malware Kaspersky geïnfiltreerd waren geweest. Het is mogelijk dat de aanval was gericht tegen andere antivirus bedrijven. Hun software hebben een brede toegang tot de computer en zijn daarom een ​​populair doelwit voor de inlichtingendiensten in Oost en West. Zo is de NSA waarschuwt volgens de New York Times hun werknemers en dus vóór Kaspersky, omdat ze zelf gecompromitteerde antivirus software.

Malware uit Israël

De Trojanen gebruikt tegen Kaspersky 2015 werd ook gericht tegen andere politiek gevoelige doelen zoals gemeld op het moment: Bijgevolg was de malware geïdentificeerd als een mogelijke auteur, de onderhandelingen over het Iraanse nucleaire programma in de bezienswaardigheden en zelfs dan Israël. De Israëlische regering, maar prompt afgewezen. Het Trojaanse paard was bijna identiek aan de zogenaamde Duqu worm, die tot doel had het einde van 2011 als bedrijfsgeheimen uit verschillende industriële doelstellingen aftrekken. Ook achter is het waarschijnlijk dat Israël heeft ingesteld. (Mho)