Android back-up in c’t check: je moet niet vertrouwen op Google

Android back-up in c't-Check:Auf Google darf man sich nicht verlassen

(Foto: c't)

Hoewel Google volledig herontworpen de back-up functies op Android-6, een back-up van gegevens onbetrouwbaar. Extra apps zijn onder andere enkele hiaten, maar voor een volledige back-up alleen nog de beworteling van het apparaat.

Hoewel er geen enkele andere fabrikant de cloud nauwelijks begrijpt Google, het afdekken van de smartphone-gegevens via Google-account in de huidige versies van Android is nog onvoldoende. Noch alle instellingen en apps van Google betrouwbare wijze kan worden hersteld na het afspelen van een back-up, noch de backup dekt werkelijk alle belangrijke gegevens. En: De back-ups zijn alleen op de Google-cloud, kunnen ze niet lokaal worden zoals op een microSD-kaart opgeslagen.

Maar extra Android-apps, zoals de Acronis, Nero, Seagate en Sony slechts met grotere gaten. Uit de vooraf geïnstalleerd Fabrikant backups afgesneden nog steeds het beste in termen van omvang Huawei en LG, een van de apps uit de Play Store, vooral mijn Backup Pro aan de hand was in dit verband in de huidige c't 17/17 voort.

Bovendien, maar voor degenen die echt willen om alles veilig te stellen, kan er niet omheen, om hun telefoon wortel en vervolgens naar apps zoals Titanium Backup uitgebreide privileges of gelijk aan een back-up beeld te creëren via het alternatieve Android herstel te geven.

De volledige titel spoor naar Android back-ups, zie c't 17/17:

(ACB)