iPhone Hack: FBI betaalde naar verluidt dollars 900.000

(Foto: AP, Justin Lane / Illustraties)

Een senator riep voor het eerst publiekelijk de prijs die de Amerikaanse federale politie blijkbaar hebben betaald voor de gegevens toegang tot de iPhone van de moordenaar van San Bernardino. De FBI gehouden onder wraps het bedrag tot nu toe.

Het ontgrendelen van de iPhone 5c, die behoorde tot de bommenwerper schot van San Bernardino, heeft blijkbaar beweerde dat de FBI dollars 900.000. Dit bedrag genaamd de Amerikaanse senator Dianne Feinstein, de Associated Press persbureau. Feinstein is voorzitter van de commissie voor de inlichtingendiensten, met inbegrip van dalingen, de Amerikaanse federale politie.

naar verluidt "goede redenen" iPhone Data Access

Het bedrag werd terloops genoemd door de senator bij het interviewen van FBI-baas James Coney: De FBI had tot $ 900.000 te besteden aan de iPhone, zodat Feinstein ontgrendelen - en daar hebben "gegeven goede redenen om te willen om de gegevens van het apparaat te krijgen", Verdere details zijn niet bekendgemaakt.

Apple Vs. FBI: geschil over iPhone unlocken

Ontsluiting van een iPhone

Apple bedoeld om de FBI te helpen om te ontgrendelen de iPhone een terrorist - maar weigert omdat daarmee de veiligheid van alle gebruikers zouden in twijfel worden getrokken. Het geschil met de Amerikaanse autoriteiten het maken van golven.

  • De Crypto Wars 3.0 bereikt de VS
  • Amerikaanse overheid: We hebben de iPhone gekraakt zonder Apple
  • Commentaar: Apple's red-line Marketing
  • Apple zou helpen ontsluiten iPhone
  • Tim Cook verzet
  • Apple: Amerikaanse onderzoekers geven zichzelf de schuld
  • Nieuws over Apple Vs. FBI

De FBI drong tot nu toe op de prijs geheim moet worden gehouden. FBI-directeur Coney gezinspeeld vorig jaar alleen geeft aan dat de overheid ongeveer $ 1 miljoen dollar voor toegang tot de gegevens heeft doorgebracht. Verschillende Amerikaanse mediabedrijven willen uitgelegd reciteren van de publicatie van de gegevens voor enige tijd en ook eisen de vrijlating van informatie over wie precies wordt uitgevoerd om de iPhone te ontgrendelen.

de weigering van Apple om Entsperrbeihilfe

De Amerikaanse federale politie had aanvankelijk geprobeerd om Apple de rechtbank om te helpen bij het ontsluiten van de iPhone te dwingen: De groep kreeg de opdracht om verschillende security mechanismen ten val rond het codeslot van iOS met een speciaal ontwikkelde software om de FBI een brute-force om -attack van de PIN.

Apple werkte aan de zaak, hoewel de aanklagers bij elkaar en gaf ook iCloud back-ups van de iPhone - maar tegelijkertijd absoluut weigerde te voldoen aan het verzoek van het Hof en een software voor iPhone unlocking helpen ontwikkelen. Een dergelijk instrument zou te gevaarlijk zijn, voerde de onderneming aan, omdat het in de verkeerde handen kan vallen. Apple was ook bang dat de zaak een precedent zou zijn: Wetshandhavers zou dan dringen er bij de iPhone-maker optie toezicht te bevorderen.

Na nader genoemde derde toegestaan ​​toegang tot de gegevens van de iPhone, de FBI uiteindelijk nam de rug van de regeling. Meerdere gespeculeerd dat de Israëlische onderneming Cellebrite de federale politie had kunnen helpen - een bevestiging is er nog niet zeker. publiceerde eerder dit jaar, een hacker van bepaalde werktuigen uit de winkel Cellebrite, die ook worden gedacht aan smartphones ontgrendelen. Als software bestaat om smartphones te kraken, dan gaat ze in de handen van derden, zegt de hacker.(LBE)