Apple werkt al zijn besturingssystemen

iPhone en iPad met iOS 9de

(Afbeelding: Apple)

iOS 9.3.3, OS X El Captian 10.11.6, watchos 2.2.2 en 9.2.2 TVOS beschikbaar om te downloaden - en bevestig fouten voordat de volgende grote update.

Na een uitgebreide beta Apple al vier van haar besturingssystemen voor Mac, iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV 4 en Apple Watch heeft geplaatst naar een nieuw niveau op maandagavond. De update naar iOS 9.3.3, OS X 10.11.6 El Capitan, TVOS 9.2.2 en 2.2.2 watchos is pure bugfix updates. Het kan zijn, om de laatste updates voor iOS 10 MacOS Sierra (10.12), TVOS 10 en watchos 3, die allemaal in het najaar, waarschijnlijk in september verwacht.

Kwetsbaarheden vastgesteld, verbeterde stabiliteit

IOS 9.3.3 Apple aanvankelijk geeft alleen aan dat de update "fixes" evenals "verbeteringen in de beveiliging" bevat. De lijst van de meegeleverde security patches bevat meer dan twee dozijn sub-punten, op gebieden zoals WebKit (Safari-browser, e-mail en andere hulpmiddelen), agenda (gemanipuleerd Uitnodigingen Force reboot), FaceTime (relay aanval eigenlijk klaar gesprekken), kernel, sandboxing Siri (ongewenste openbaarmaking contacten), enzovoort. Op een iPhone 6s was de update niet helemaal 57 MB groot

OS X El Capitan 10.11.6 lost met iets minder dan 700 MB, volgens Apple de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging. Deze omvatten problemen met het opslaan van instellingen in de boekhouding waarin de functie bescherming van het kind actief is, problemen in verband met SMB netwerkapparaten en bug fixes in het veld NetBoot en Active Directory. Bovendien wordt meer dan 30 veiligheidsproblemen die zijn opgelost, vast in verschillende systeemcomponenten. Voor OS X 10.9 Mavericks en OS X Yosemite 10.10 extra Security Update 2016-004 is behandeld en propt veel van deze hiaten. Ook voor Mavericks en Yosemite er is een Safari-update 9.1.2 met een security-relevante inhoud - het is een deel van OS X 10.11.6.

Update voor iTunes op Windows

Voor OS X en Windows, Apple heeft een update voor iTunes 12.4.2. Dit moet worden verholpen 12.04 een probleem met het afspelen in iTunes die zich kunnen voordoen met korte titels. Voor Windows biedt ook een security fixes.

watchos 2.2.2 komt ook met bug fixes en lost een dozijn kwetsbaarheden. Hetzelfde geldt voor TVOS 9.2.2. Vreemd genoeg, Apple voert hier momenteel de gaten als voor iOS 9.2.1 gesloten - de laatste is in mei gepubliceerd.(BSC)