Disorder in iMessage en FaceTime: activering mislukt

Zijn de gebruikers niet door iMessage bereikt, verzendt de service automatisch SMS-berichten.

(Afbeelding: Apple)

Activering van iMessage en FaceTime faalt momenteel in diverse Duitse mobiele operators - in plaats daarvan krijgen gebruikers cryptische tekstberichten van Apple's activering servers in het Verenigd Koninkrijk.

Grootschalige stoornis in Apple's iMessage communicatiediensten en FaceTime: De activering van beide diensten er niet in slaagt op dit moment in veel gevallen als lezers rapport. Het probleem al heeft plaatsgevonden op zondag en duurt tot nu toe.

Cryptic SMS uit het Verenigd Koninkrijk

Respectievelijk registratie van een mobiel nummer te activeren iOS stuurt een stille sms naar Apple's activering servers in het Verenigd Koninkrijk, het komt momenteel lijken hier om het probleem te zijn: in plaats van het vrijgeven van de service zoals gebruikelijk en dus in staat te stellen op het apparaat, gebruikers ontvangen een zichtbare tekst van +44 7786 205094, die op één lukraak waarnemend combinatie van tekens met de tekst "REG-RESP" bevat.

Bij elke activering poging iMessage vershickt een sms naar het Verenigd Koninkrijk, het kost ongeveer 30 cent per stuk.
Bij elke activering poging iMessage vershickt een sms naar het Verenigd Koninkrijk, het kost ongeveer 30 cent per stuk.vergroten

De iOS-instellingen weergegeven in de "News" voor iMessage dan gewoonlijk "Wachten voor activering" op. De normaal slechts kort vervaagde Merk echter op dit moment niet verdwijnt, iMessage (en FaceTime) blijft dus inactief. Sinds iOS meerdere malen in dit geval geprobeerd de activering uit te voeren en voor elk stuurde een sms naar het Verenigd Koninkrijk tegen een prijs van meestal rond de 30 cent, waardoor vallen geleidelijk kosten.

iMessage activering versie Apple en dragers bekend

Het probleem lijkt nu bekend door de steun teams van de netbeheerders en Apple: De telecom support geïnformeerd over het hebben van het probleem opgelost zou al samengewerkt, ook het thema van de "kosten" hebben het "op het scherm" en gelegen aan Ter verduidelijking. Hetzelfde kan worden gehoord bij Vodafone en O2 ondersteuning lezers te schrijven.

Getroffen gebruikers kunnen tijdelijk uit te schakelen in de instellingen iMessage en FaceTime - ze zijn natuurlijk niet meer worden bereikt door de services. Een soortgelijk probleem werd al in november vorig jaar geactiveerd, maar dan alleen getroffen gebruikers op het netwerk van Deutsche Telekom - de storing duurde meer dan weken.

Andere problemen met iMessage

Het lijkt erop dat de enige wanorde in iMessage aanwezig: Individuele gebruikers melden ook dat de messaging-dienst is nu nog geselecteerde berichten op andere apparaten als ongelezen, hoewel deze zijn gezien op een apparaat. Apple's support pagina die wordt verondersteld om aandoeningen van cloud services bedrijf uit te voeren, zegt niets over de problemen zo ver weg - er is alles groen.

Meer informatie:

(LBE)