Beeldbewerking Pixelmator blijven afgemeld

Pixelmator Pro zal weer aanzienlijk meer krachtig - en het gebruik van onder andere machine learning.

(Foto: ontwikkelaars)

De nieuwe Pro-versie van Photoshop concurrent voor MacOS komt eind november en zal beschikbaar zijn tegen een vaste prijs. Heel goedkoop, maar het is het niet.

Na de aankondiging van Pixelmator Pro in september, heeft de fabrikant eindelijk opgeroepen tot concrete details beschikbaarheid en het gebruik business model. De foto en imaging voor MacOS, dat al is een van de meest populaire Photoshop concurrent op het platform zal in de toekomst verder worden aangeboden tegen een vaste prijs - een verhuizing naar een abonnement model, heeft het Pixelmator team geknepen.

prijs moet "snel" toenemen

De nieuwe app is beschikbaar vanaf 29 november en zal dan in eerste instantie kost $ 60. Later - en vrij snel - het is de bedoeling om dit te verhogen tot $ 100, zo werd gezegd door de makers. Meer updates met nog onaangekondigde functies zijn gepland. In parallel, het Pixelmator Team werkt aan een nieuwe versie van Pixelmator voor iPad en de vector graphics oplossing Vectormator.

Pixelmator Pro is om zich nog sterker te positioneren tegen Adobe Photoshop en haar concurrenten Afinity Foto en Affinity ontwerper die laatste marktaandeel gewonnen op de Mac. Ook Affinity regelt van Adobe en geen abonnement model te gebruiken. Gebruikers hadden gevreesd dat zelfs Pixelmator kan de weg van de grote idool gaan.

Huidige Apple gebruikte technieken

De nieuwe app is de huidige Apple technologieën te gebruiken. Deze omvatten-GPU-gebaseerde verwerking tools die niet destructief handelen, de nieuwe grafische interface van Metal 2 en het gebruik van de machine learning met Apple's Kader CoreML voor beeldverwerking, zoals wanneer intelligente vervangen van delen van een foto. De app heeft ook gecodet met de huidige programmeertaal Swift Apple. 4

een automatische horizon detectie, het gebruik van heif als nieuwe beeldformaat, een slimme en snelle selectie (nog) betere ondersteuning van de Photoshop-bestandsformaat zijn ook beloofd door de Pixelmator Team. Daarnaast is de gehele interface van opnieuw ontworpen en met bouten aan de tekst gereedschap - dit ook moet worden verbeterd in latere versies.(BSC)