“Find My Mac” igjen iCloud utpressing bølge over og “Finn min iPhone”

Er en Mac låst, hjelper bare Apple.

Angripere, som eies av iCloud-kontoinformasjon for tiden stadig prøver igjen å få Device løsepenger fra skremte brukere. Imidlertid kan Apple hjelpe. På iPhone er det enda enklere.

Ifølge brukerrapportene bruke svindlere tiden igjen ofte Epler "Finn enheten min"-Ortungsfunktion å blokkere iPhone, iPad, Mac eller Apple Watch på avstand, og deretter å kreve løsepenger. Tilsvarende utpressing bølger var det allerede oftere i det siste.

Passord fra store hacks og phishing

For å starte angrep, må svindlere har riktig Apple-ID-kontoinformasjonen har (brukernavn og passord). Disse kommer vanligvis fra tidligere utførte hacks større sider der brukerne har samme påloggingsinformasjon som Apple bruker - eller phishing-angrep via e-post. På angrep på Apples server er ikke kjent direkte.

For at svindel skal fungere, må hver være sikkerhetsfunksjon "Find My iPhone". "Find My Mac". "Finn min iPad" eller "Finn min Apple Watch" være aktivert på enheten. Med denne er det mulig å blokkere stjålet eller mistet Apple-maskinvare på avstand og med slette for å hindre tyver eller uærlige finnerne innhente sensitive data.

Angripere vil opptil flere hundre euro

Enheten er låst, angriperne viser til stede på dette til en melding om at maskinvaren er ikke lenger tilgjengelig, og du bør slå til en bestemt e-postadressen likevel. Blant de for tiden sirkulerer adressene utpresseren inkluderer "[email protected]" samt "[email protected]", Tidligere kan det skje at datamaskin, nettbrett eller smarttelefon vil presentere et varsel om at det var et påloggingsforsøk fra Øst-Europa. krevde ulike summer som kan være flere hundre euro - hvis utpressaren virkelig låse opp enheten etter at betalingen er uklart.

Angrepene viser et grunnleggende problem med Apple "Finn enheten min"Feature: Funksjonen fungerer selv da, hvis du "bare" har et brukernavn og passord bak en Apple-ID. Den kontoen ellers i tillegg beskyttet to-faktor autentisering (2FA), som du bør definitivt aktiverer er ikke nødvendig, siden kan være akkurat den enheten som den andre faktoren (2FA kode) vil bli vist, brukeren ikke lenger er tilgjengelig. Mens andre faktoren er nå på alle enheter med iCloud selv snarvei. men Apple ønsker å dekke tilsynelatende tilfelle at noen har bare én enhet.

Lås opp iOS lett, ikke på Mac

På iOS-enheter, må du gjøre relativt lite bekymring med slik utpressing - disse kan være umiddelbart gjennom enheten PIN avtale som opphever blokkeringen. Da bør du raskt endre sine Apple-ID-data. På Mac er løsningen vanskelig. Enheten er låst med en PIN-kode, er dette gjort på firmware nivå - datamaskinen starter opp "stengt"Screen inn i den.

En unlock PIN det ikke MacOS, inkludert brukerkontoer ikke hjelper. Bekymret må derfor gå til Apple eller en autorisert verksted og la tilbakestille enheten. For at kvitteringer kreves for å bevise sin juridiske besittelse av maskinvaren.

[Oppdatering 07/25/17 12:01:] Hvem er redd for å bli et offer for den nåværende bølgen av angrep kan "Find My Mac". "Find My iPhone". "Finn min iPad" eller "Finn min Apple Watch" deaktivere. Dette er mulig i hver av iCloud-innstillingene. Men så ingen legitim Sperre tapte / stjålne enheten er mulig.

I tillegg bør man ta sjansen minst for å sjekke sin medisin som brukes for Apple-ID-passord - enten den er lang og kompleks nok, og om det kan brukes på andre områder. Tips og hint finner du her.

Enten din egen e-postadresse til en av de store passord lekkasjer de siste årene har blitt berørt, kan du sjekke på HaveIBeenPwned.com igjen - men ikke uttømmende.

Merknader om bruk av to-faktor autentisering på Apple du også lese her:

(BSC)