MacBook Pro: het toetsenbord Butterfly voorziet verder in de problemen – en een satirische lied

De nieuwe plattere Butterfly Keyboard Apple in 2016 geïntroduceerd in de MacBook Pro.

(Foto: AP, Christoph Dernbach, dpa)

Apple vorig najaar, is onlangs geïntroduceerde MacBook Pro toetsenbord beschouwd als minder betrouwbaar, waren vroeg klachten over vastgelopen knoppen om te horen - al snel de garantieperiode eindigt. Ondertussen wordt het probleem nog muzikaal gewerkt.

De verslagen van de problemen met het toetsenbord van de onlangs geïntroduceerde 2016 MacBook Pro blijven stijgen: gebruikers melden onbetrouwbaar functioneren toetsen die vast komen te zitten kan onder andere ook wijzen op stevige druk in de richting van enige reactie of een reeks tekens plotseling dubbel.

Zelfs de geringste verontreiniging kan een verstoring van de normale knop functie duidelijk veroorzaken: Misschien een stofje inderdaad onder de knop, door de fabrikant opgegeven, een werknemer tegen een Amerikaanse journalist die als gevolg van het probleem (meerdere) een bezoek aan een Apple Store. De muzikant Jonathan Mann is nu gewijd aan het onderwerp een originele lied: "Ik druk op de spatiebalk en er gebeurt niets"Dus is refrein.

2016er MacBook Pro al snel buiten de garantie

Voor huishoudelijke reiniging van de MacBook toetsenbord Apple adviseert een omslachtige procedure met perslucht. Echter, dit lijkt niet verplicht om te zorgen voor Remedy als gebruikers melden. Individuele toetsen kan heel moeilijk zijn te verwijderen voor reiniging, zonder te worden beschadigd.

uitwisselingen Apple meestal de hele bovenkant van de behuizing, de gehele bovenkant van de behuizing samen met het toetsenbord voor toetsenbord problemen. In het kort, de een-jaar garantie periode van deze serie eindigt. Apple mag geen reparatie programma op te hangen of te blijven voor het gratis delen van de knoppen op goodwill kunnen de getroffen gebruikers reparatiekosten in de honderden eurozone komen.

niet gemakkelijk om belangrijke kwesties te reproduceren

De belangrijkste problemen niet nieuw zijn, maar niet consequent in veel gevallen. Dienovereenkomstig, zijn ze moeilijk te sommige gevallen, zoals een afspraak bij de Apple Store te reproduceren of zoek een reseller. Een 2016er MacBook Pro Mac & i redactie shows terugkerende hanger met de spatiebalk. Soms helpt het om druk op de knop herhaaldelijk getroffen vast of naar de Mac te koelen tot de drop-outs te elimineren.

Hoe wijdverbreid is het probleem van alle kopers van de MacBook Pro is nog onduidelijk. Apple had de nieuwe aanzienlijk vlakker Butterfly toetsenbord oorspronkelijk in 2015 geïntroduceerd in de 12 "-MacBook - zelfs met dit model, er zijn altijd soortgelijk probleem verslagen. De 2016er MacBook Pro krijgt dan is de "tweede generatie" van het toetsenbord. Er wordt gespeculeerd dat Apple slechts in geringe mate heeft gewijzigd het toetsenbord voor de 2017er MacBook Pro al, om ze minder vatbaar voor problemen maken - de fabrikant heeft nog niet gereageerd op dit.(LBE)