4K video vergelijking: iPhone X concurreren met high-end camera systeem

Een fotograaf heeft de 4K-video-mogelijkheden van de nieuwe iPhone met beelden van Panasonic GH5 vergeleken en kwamen tot een aantal verrassende resultaten.

Hoe werkt de iPhone X beats in vergelijking met een mirrorless systeem camera bij het opnemen van video? Deze vraag wordt onderzocht, de fotograaf Lee Morris: Hij vergeleek de 4K en slow motion shots van de iPhone X met video's van ongeveer 1.800 euro duurder Panasonic Lumix GH5. Hij had al met succes gebruikt oudere iPhones voor video in opdracht werken, zodat Morris en toonde heel verbaasd hoe hard de video's van de iPhone X moet worden onderscheiden van de opnames van de camera-systeem. Het was niet totdat de zoom op de details is te erkennen dat de GH5 geven betere beelden met minder artefacten.

Alleen bij weinig licht, wordt het moeilijk voor de iPhone

Ook in gebruik in meer moeilijke lichtomstandigheden buiten de iPhone X voorstellen erg goed, dus Morris' conclusie - Appels beeldprocessor een extra contrast dat men anders alleen zelf moet uitpakken in post-productie uit het bronmateriaal verleent de opnames al.

In tegenstelling tot eerdere iPhone-modellen, is de optische beeldstabilisatie veroorzaken geen merkbare problemen meer als men de smartphone op een gimbal, zegt de fotograaf. Alleen bij weinig licht binnenshuis, het verschil tussen de iPhone en spiegels verliezer zal meteen duidelijk: Hier de smartphone kan zeer weinig licht te vangen en levert te donker.

Met de iPhone om speelfilm

De iPhone-camera is professioneel gebruikt voor een lange tijd door de gebruikers - dit voldoende is om films te voltooien: Bijvoorbeeld, de indie film Tangerine zet volledig op de iPhone 5s in combinatie met de app Filmic Pro. De regisseur Steven Soderbergh heeft zijn laatste, nog niet gepubliceerde film Unsane naar verluidt ook volledig opgenomen met de iPhone - die het kwam extra hardware en software die voorheen niet bekend was.(LBE)