Apple: Van klassieke iPods, iPod touch wordt goedkoper

Drie iPod productlijnen met de iPod touch blijft maar één ding op de verkoop.

(Afbeelding: Apple)

De laatste klassieke iPods zijn verleden tijd, alleen de iPhone-iPod touch afstammeling woont op - om een ​​verlaagde prijs. De iPod gestart renaissance vroege jaren 2000. Apple's.

Apple iPod nano en iPod shuffle - de laatste twee klassieke iPod-modellen - verwijderd uit het programma op donderdag: Je zal niet langer op de website van de vennootschap worden vermeld en zijn niet meer beschikbaar in de online winkel. je hebt "de iPod familie van producten vereenvoudigt", Het bedrijf kondigde op de vraag van de Mac & i met - nu is er alleen de iPod touch in twee versies, "iPod shuffle en iPod nano zijn ingesteld",

iPod touch met meer ruimte nu goedkoper

iPod touch
De iPod touch, technisch ongewijzigd, maar met meer geheugen tegen een lagere prijs.vergroten
Afbeelding: Appel

Het instapmodel van de iPod touch wordt geleverd tegen de prijs van bijna 230 euro nu met 32 ​​GB aan opslagruimte (voorheen 16 GB). De 128-gigabyte versie kost nu iets minder dan 340 in plaats van 450 euro. De 16- en 64-GB modellen zijn niet langer uitgevoerd.

Andere nieuwe functies zijn beschikbaar op de iPod touch niet, de 2015 geïntroduceerde versie komt met A8 chip en is ook gepland voor het najaar update naar iOS 11 nog ondersteuning.

Het einde van de klassieke iPod

iPod nano en iPod shuffle werden voor het laatst bijgewerkt twee jaar geleden, maar alleen uiterlijk - Apple nieuwe kleuren geïntroduceerd. Technisch gezien was er geen verandering in de oorspronkelijke versie van 2012 wordt gekenmerkt. De iPods waren nooit in staat om te profiteren van Apple's dan onlangs gelanceerde muziek streaming-dienst van Apple Music. IPod classic, de laatste iPod met magnetische harde schijf, Apple had uit het programma al 2014 verwijderd. "We konden de delen [van het device] te zien krijgen"Zei Apple CEO Tim Cook op het moment. Een verdere ontwikkeling zou niet de moeite waard zijn geweest.

1 van 16

Apple's iPod door de jaren heen (16 foto's)

iPod 2001

Over de grootte van een spel kaarten, zakken ook compatibel: De klassieke iPod alsof het ontwerp.
(Afbeelding: Apple)

Met de introductie van de iPod in 2001, Apple de aftrap voor een mobiele muziek revolutie werd uitgebracht samen met de basis voor het succes van de daaropvolgende jaren. Voor het bedrijf muziekspeler loop van de tijd had een groot economisch belang. Marktprijs, omzet en winst steeg na de introductie van Windows-ondersteuning in de lucht en gaf het bedrijf naast de Mac een stevige tweede inkomen.

Na de lancering van de iPhone, de iPod bedrijf liep langzaam terug: In het eerste kwartaal van 2008, Apple nog steeds gemaakt met de MP3-speler een omzet van 4 miljard dollar, zes jaar later, daalde de omzet tot 970 miljoen dollar, nu is het product niet afzonderlijk vermeld in de cijfers.

Meer informatie:

(LBE)