iPhone X: Software-update moet aanraking probleem bij koud weer op te lossen

In iPhone X Apple is de eerste keer dat een OLED-display.

(Foto: AP, Marcio Jose Sanchez)

Het OLED scherm van de iPhone X reageert bij het overstappen naar koelere omgevingen kan niet meer op vinger ingangen. Apple wil dat de "Freeze gate" elimineren gedoopte probleem met een aankomende update.

Apple is het koelmiddel probleem van de iPhone X bekend: het beeldscherm reageert in deze gevallen "voor een snelle verandering in koude omgevingen" tijdelijk niet meer in contact inputs, de fabrikant zei in een verklaring aan de Amerikaanse media. Een aanstaande software-update moet de fout te elimineren.

Apps niet langer reageren op inputs

De ado "Freeze Gate" gedoopt probleem wordt besproken in diverse forums en was ook op een iPhone X Mac & i redactie waargenomen tweemaal: Bij het verlaten van een verwarmde ruimte plotseling gereageerd Apps niet langer aan de vinger inputs - bij buitentemperaturen tussen de 5 tot 10 graden. maar een gerichte reproduceren het symptoom is mislukt, de iPhone X werkte anders buitenshuis gebruikt zonder afwijkingen.

Terwijl Apple spreekt alleen van een mislukking voor "enkele seconden", gebruikers melden over langere onderbrekingen totdat de vinger ingangen weer goed worden herkend. Andere gebruikers hebben het probleem naar verluidt - nog niet vastgesteld - ook bij temperaturen onder het vriespunt.

Bevestig eventueel wordt geleverd met iOS 2.11

Bij Apple is van plan vrij te geven het helpen van software-update blijft onduidelijk. Donderdagavond heeft de groep net vrijgegeven totdat iOS 11.1.1 tot twee vervelende fouten aan te pakken. Momenteel is de beta van iOS runnen van 11,2, een oplossing voor het probleem is de kou, volgens de ontwikkelaar rapporten tot nu toe niet op te merken - de touch-outs kan nog voorkomen, zeggen ze.

Eerder dit jaar, Apple had al de aanpak van een andere iPhone koeling probleem met software-updates: afgelopen winter veel gebruikers plotseling geklaagd over het ontkoppelen van iPhones. Apple verbeterd hier door meerdere iOS-updates, zodat de apparaten kunnen herstarten en minder gevoelig voor temperaturen onder het vriespunt. Volgens Apple, de iPhone voor gebruik bij temperaturen tussen 0 en 35 graden wordt ontworpen, dit geldt ook voor de iPhone X.(LBE)