Draadloze router UPC spanning geheim netwerk om

De Oostenrijkse breedband provider UPC heeft draadloze router een tweede, verborgen WLAN, verslag security onderzoekers van SBA Research geleverd aan haar klanten die zonder papieren verbruikt. Bijgevolg het model UPC Thomson TWG850-4U gebruikt steeds dezelfde SSID en hetzelfde WPA sleutel voor dit WLAN. Netwerken met verborgen SSID niet in de normale Wi-Fi Genre access devices, moet men weten de SSID naast de WPA-sleutel te verbinden met het netwerk.

De verborgen kracht is niet geïsoleerd van de belangrijkste-Fi, zodat een aanvaller kan toegang tot zowel het internet en naar andere computers op het netwerk, volgens de onderzoekers. De ongenode gast kan zelfs toegang tot de configuratie-interface van de router en er voorgelezen door UPC klanten WPA-sleutel in de set, en verander kritische configuratie parameters.

Tijdens een korte rondleiding in Wenen, de security-onderzoeker beweert te hebben "honderden netwerken in slechts een paar straten" vinden dat ze op konden nemen. UPC biedt het model TWG850-4U uit aan alle klanten die kiezen voor het gecombineerde aanbod van televisie en het internet. Volgens een eerdere verklaring van de breedband provider gebruikt door ongeveer 250.000 klanten dit pakket.

UPC heeft onmiddellijk gereageerd en heeft gereageerd op donderdag, drie dagen nadat het probleem publiek met een noodsituatie patch die nu geleidelijk automatisch wordt verdeeld aan de getroffen apparaten werd. De uitvinder van de spleet bevestigd H zekerheid dat de verborgen WLAN niet langer wordt vastgeklemd door de firmware.

Een soortgelijk fenomeen waargenomen in november vorig jaar al de Nederlandse UPC dochteronderneming klanten. Na een firmware-update, is een ander Thomson router een onzichtbaar netwerk hier overspannen. Echter, men heeft geen toegang tot de configuratie-interface en andere computers in het netwerk via deze onzichtbare netwerk. UPC gerechtvaardigd dit gedrag met de tijd "nieuwe kansen"Die zijn gepland voor de toekomst.

update: Een UPC woordvoerder bevestigde het probleem heise Veiligheid, en kondigde aan dat zo'n 100.000 exemplaren van de genoemde draadloze router in omloop.(Rei)