Mindre halvlederprodusent Microchip kjøper Atmel

halvledere

(Bilde: AP, Matthias Hiekel)

3.6 bilion dollar betalt av chip maker Microchip for Atmel og får derfor også i håndverket plattformen Arduino foten i døren.

Oppkjøpet karusell av halvlederprodusenter fortsette å rotere. Denne gangen, produsenten av mikrokontrollere Microchip svelger hans direkte konkurrent Atmel. Til hadde tidligere kurtisert og Dialog Semiconductor og så mange som mottar 137,3 millioner dollar som kompensasjon for kansellert salgsforhandlinger.

Det har aksjonærene Atmel kan. Nå får for hver aksje $ 7 betalt og 1,5 dollar i Microchip aksjer. Dialog Semiconductor ønsket å betale 4,65 dollar og mindre drauflegen egne aksjer. Atmel-aksjen er for tiden handel på like under $ 8 på børsen. Den nå forhandlet avtale er verdsatt til 3,6 milliarder dollar, og forventes å spare i de tre første årene 170 millioner dollar gjennom synergier.

2008 Microchip Hatt noensinne for Atmel interessert og deretter tilbudt 2,3 milliarder amerikanske dollar, men nektet Atmel ab.Erst i desember 2015 NXP og Freescale har fusjonert under navnet NXP. Microchip ble gjennomført i august oppkjøpet av Micrel for totalt 839 millioner dollar som allerede er betalt i 2014 394 millioner amerikanske dollar for konkurrentene SuperTEX.

Atmel prosessorer er spesielt populært blant amatører - de danner blant annet hjertet av Arduino familien.(BBE)