Intel AMT onderhoud op afstand gebruikt op pc’s in aanvallen

Intel Active Management Technology (AMT) kan een virtuele COM-poort te integreren via Serial over LAN (SoL).

De hacker groep "platina" Volgens Microsoft maakt gebruik van een kenmerk van Intel Active Management Technology (AMT) voor gerichte aanvallen op PC's via Ethernet in Azië.

De Windows Defender ATP Research-team van Microsoft brengt verslag uit over de activiteiten van een "platina" Hacker groep genaamd de aanval was gericht computers in Zuid- en Zuidoost-Azië. Hier gebruikt Platinum onder meer een functie van Intel Active Management Technology (AMT) om de Windows-firewall te omzeilen: AMT biedt een virtuele seriële poort beschikbaar op de juiste wijze geconfigureerde computers en kantoor business notebook.

deze "Serieel-over-LAN"- (SoL) -interface verschijnt als een virtuele COM-poort in Apparaatbeheer van Windows en is beschikbaar via de Ethernet-aansluiting van respectieve systeem. WLAN Sol is ook toegankelijk in principe, maar alleen in een speciale configuratie modus waarin vervolgens het besturingssysteem zelf heeft geen Wi-Fi-verbinding.

Afbeelding 1 van 9

Intel AMT Serial-over-LAN (9 foto's)

Dit grafisch van Microsoft laat zien hoe u doorgeven aan het besturingssysteem van Sol bij de firewall. Intel AMT zal niet werken met plug-in netwerkkaarten, maar alleen on-board chip als de I219-LM.
(Afbeelding: Microsoft)

Het systeem door

Volgens Microsoft Platinum een ​​gegevensoverdracht gereedschap (File Transfer Tool) ontworpen om gegevens met computers die eerder op een andere manier hebben gecompromitteerd uit te wisselen.

Hier, moet de aanvaller eerder hebt aangeschaft administrator rechten, zij gebruik maken van alle kwetsbaarheden die bij Intel AMT of ME maken ook, zoals Microsoft benadrukt: Serial-over-LAN werkt precies zoals beschreven door Intel. Dankzij SoL maar de aanvaller kan injecteren doorgeven van gegevens naar mechanismen, zoals op de firewall of antivirus software aan te sturen, die alleen netwerkverkeer te onderzoeken. Volgens Microsoft, maar Windows Defender ATP toont een waarschuwing wanneer "ongebruikelijk" processen functies "Intel Redirection SDK" noemen.

Intel ME, AMT en vPRO

Intel AMT is een functie van Management Engine (Intel ME). Terwijl dit laatste in alle Intel systemen in het afgelopen decennium is gebouwd, AMT werkt alleen op zogenaamde vPRO systemen: Dit zijn desktop-pc's en notebooks "Q"Chipsets of servers en werkstations chipsets, zoals de C236. De volledige AMT functionaliteit is beschikbaar, namelijk de Core i5, Core i7 of Xeon zelfs bij gebruik van bepaalde processors - niet met Celeron, Pentium en Core i3.

Zo SoL werkt, eerst moet de AMT onderhoud op afstand worden ingeschakeld en geconfigureerd (geprovisioneerd) en ten tweede, de functie SoL ingeschakeld. Daarna ondergedompeld, zoals hierboven vermeld, het besturingssysteem een ​​extra virtuele seriële interface. Het werkt met standaard drivers en voorbeeld op Linux.

Over deze sol-interface in principe ook TCP Verbindunden "tunnel", Dat is bedoeld voor onderhoud op afstand om toegang te krijgen tot systemen waarop het besturingssysteem, toegang tot het netwerk niet meer werkt. Een beheerder zal dan toch "van achteren" op de machine, gewoon door Sol.

Hetzelfde netwerk chip

Ook in afgelegen serveronderhoud aparte basisbeheercontroller controller (BMC) Sol is een gemeenschappelijk kenmerk. Voor servers, maar de RAS door beheerders gewoonlijk een afzonderlijk netwerk chip, die deel uitmaakt van een afzonderlijk van de eigenlijke LAN beheernetwerk - althans in zijn eigen VLAN.

Intel AMT voor bureaucomputers, laptops en werkstations, echter, is het doorbreken van de reeds bestaande in het systeem Ethernet of WLAN-adapter; Dit moet een bepaalde Intel-type zijn, respectievelijk, anders AMT werkt niet.

eenvoudige bescherming

Derhalve wordt bescherming uitgeschakeld voordat genoemde aanslag eenvoudig: schakel hetzij AMT BIOS of Sol uitzet of MEBx opstelling extra (USB) netwerkkaart in plaats van de onboard chips Intel.

Intel Active Management Technology moet zorgvuldig worden gebruikt en geconfigureerd. De TCP / UDP-poorten voor de verschillende AMT functies mag niet toegankelijk via het internet.

Op 1 mei, had Intel de ernstige Bug SA-00075 in de ME firmware, dat is de reden waarom de gebruikers van AMT ook updates moeten in hun systemen te installeren gemeld.

Voor meer informatie over het onderwerp:

(Ciw)