Steden worden steeds vaker gebruik van e-auto’s als auto van de zaak

Elektrische auto's als stedelijke auto van de zaak

Freiburg burgemeester Dieter Salomon en zijn officiële auto met plug-in hybride aandrijving.

(Foto: Stad van Freiburg)

Sommige steden zijn serieus over e-mobiliteit en vervangen ondanks hogere kosten en investeringen acquisitie in laadstations oude auto van de zaak door elektrische voertuigen. Maar de elektrische mobiliteit is niet zonder controverse.

Veel gemeenten richten zich steeds meer op elektrische auto's voor hun officiële vloten, zegt de Duitse Vereniging van Steden. Dit omvat niet alleen nieuwe aankopen, maar ook de aanleg van oplaadpunten en de omzetting van vloten. Een e-Mobile in stedelijke diensten kost tussen de 20.000 en 30.000 euro. Volledig op hun eigen, moet de gemeenten niet op te heffen, omdat zij subsidies van financiële potten van andere overheden te krijgen.

Betaal voor alle steden in Duitsland niet bestaan, maar een aantal lokale autoriteiten kondigden onlangs overeenkomstige investeringsprojecten. Bijzonder ambitieus is Freiburg. Maar Stuttgart, München, Braunschweig en andere gemeenten willen hun elektrische wagenpark te verhogen. In veel gevallen is de nieuwe auto's aan oude auto's te vervangen door verbrandingsmotoren met aflopende huurcontracten.

Freiburg hoopt haar aangehouden tot nu toe zes elektrische auto's uit te breiden tot medio 2018-53 elektrische voertuigen, meldt de Badische Zeitung. De stad is van plan om te besteden dit omvat investeringen in infrastructuur, 2,7 miljoen euro. Freiburg gemeente prijst het gebruik van elektrische voertuigen als bijdrage aan luchtvervuiling, CO2 en stikstofoxide-emissies verminderen. Omdat de gemeenteraad alleen gebruik maken van groene stroom, de bediening is koolstof-neutraal en vrij van schadelijke stoffen, zei een stadhuis woordvoerster.

ongelijke dekking

maar ze geeft ook toe dat Stromer nog steeds nadelen - de overname kosten zijn hoog, de dekking is nog steeds laag. maar om de laatste, voegt ze eraan toe: "Sinds opgelopen vooral lokale boeken bij de gemeenteraad, die weinig gewicht valt." Dus zonder enige interne verbrandingsmotor is nog niet im Breisgau, echter. Dus evenals 17 auto's zijn gepland met een conventionele aandrijving op de begroting als gevolg van de hogere range.

De stad Mannheim maakt gebruik van elektrische auto's voor het onderhoud van parken en afval verzamelen. Sommige parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor elektrische auto's van de stedelijke dienst vloot. Betaal de administratie wordt niet genoemd, maar een woordvoerder zegt, zet je meer over het gebruik van elektrische auto's.

kosten voor onderhoud en exploitatie

De vloot van Karlsruhe bestaat uit ongeveer 200 voertuigen, waaronder zeven elektrische auto's. Het percentage wordt verhoogd; een stad woordvoerster verwijst naar een e-mobility concept. Zo wil Karlsruhe elektrische auto's bij de aankoop "binnen budget en waar het zinvol" Recht van overpad subsidie. Dit geldt niet voor lichte auto's, zware bedrijfsvoertuigen, echter. Hier moet men "sommige markt" wachten, zeggen ze.

De Beierse hoofdstad München heeft 600 lichte personen- en bedrijfsvoertuigen in werking, met inbegrip van 64 elektrische auto's. Onlangs elf andere elektrische auto's zijn besteld worden geleverd de 2018 De ervaringen zijn positief, zegt een stad woordvoerder: "geëlektrificeerde voertuigen zijn zeer geschikt en het bereik voldoende voor de meeste korte routes en het gebruik van de gemeenteraad van München." Bovendien zijn de onderhouds- en exploitatiekosten lager zijn dan de inwendige verbrandingsmotor, zal dus de hogere prijs die ten minste gedeeltelijk gecompenseerd.

stress te verminderen duurzame

Stuttgart zal verwerven tot medio 2018 in totaal 45 elektrische voertuigen voor 1,2 miljoen euro. Op dit moment heeft de stad negen elektrische auto's. "De elektrische mobiliteit in en tussen de steden van de toekomst"Zegt Burgemeester Fritz Kuhn van de Groenen. "Er is geen betere oplossing om de lasten duurzaam te verminderen met verontreinigende stoffen." Andere steden zijn het onderwerp van de e-auto van de zaak nog in de kinderschoenen. Dus Braunschweig was begin november de aankoop van vier kleine elektrische auto's bekend. Tot nu toe heeft de stad slechts een elektrisch voertuig. En het aartsbisdom Freiburg niet had gekocht, tot deze zomer 17 Renault Zoe. Op 4 juli, gezegend Dean Hubert Streckert. De vloot van het bisdom dus ongeveer eenderde van elektrische voertuigen.

Met of zonder milieubalans

Elektrische mobiliteit is zeker niet zonder controverse. De Zweedse Environmental Research Institute, IVL heeft een meta-analyse van studies van de milieubalans van elektrische voertuigen en conventionele voertuigen mei 2017 gepubliceerd De meta-studie, de Swedish Energy Agency en het Zweedse Transport Administration finaziert.

De IVL levert deze nuchtere cijfers: In de auto- accu ongeveer 150-200 kg koolstofdioxide-equivalent per geproduceerde kilowattuur (kWh) opslagcapaciteit. Omgerekend naar de accucapaciteit van een Nissan Leaf (30 kWh) en een Tesla Model S (100 kWh) zijn 5,3 en 17,5 ton CO2. Volgens de IVL kon men een voertuig met fossiele energie brandstof 8,2 jaar te rijden, totdat het de milieu-impact van Tesla S. bereikt De Nissan Leaf is 2,7 jaar.

De Verlgeich is gebaseerd op een verbrandingsmotor voertuig 130 gram koolstofdioxide per kilometer austößt (huidige gemiddelde Zweden), en een brandstof - benzine of diesel - bestaat voor 18 procent uit een hernieuwbare energie. De kosten voor de recycling van elektrische auto accu's is niet opgenomen in deze vergelijking.

De meta-onderzoek van IVL is hier te vinden:

• De Life Cycle energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen door Lithium-Ion batterijen

(Met materiaal van het AP) /(Rop)