please! Voyager 1 – die meer dan 19 uur licht in 40 jaar

please! Voyager 1 - die meer dan 19 uur licht in 40 jaar

Precies 40 jaar, is Voyager 1 op reis en de NASA-sonde zo ver van de aarde, die signalen nodig hebben bijna 20 uur, ondanks de snelheid van het licht aan de sonde te bereiken. Erg lang, maar het is hoe dan ook niet meer gegevens te verzenden.

Gelieve cijfers

Controleer, alstublieft!

In deze sectie presenteren we elke week dinsdag geweldig, indrukwekkend, informatief en grappige figuren uit het gebied van IT, wetenschap, economie en wiskunde nog voor.

  • Meer artikelen over "Controleer, alstublieft!"

19 uur, 21 minuten en 02 seconden, de signalen van de go Voyager 1 totdat ze aankomen op de aarde. Stuurt de verantwoordelijke Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA commando's dus en wacht op een bevestiging van ontvangst, zou dit eenvoudige communicatie al rekening veel meer dan een en een halve dagen. Verder is er geen door de mens gemaakt object verwijderd, en hoewel niet bijzonder groot in astronomische vergelijking, deze afstand voor de meeste mensen - of helemaal niet - alleen maar moeilijk voor te stellen. Voyager 1 heeft genomen, op dinsdag tot en met de dag 40 jaar om zo ver weg van ons, en ze is nog steeds regelmatig contact met de aarde. Om nog even om de signalen te ontvangen, NASA moest een aanzienlijke verhoging van de antennes van het Deep Space Network in de tussentijd.

Expanderen van de grootste antenne in de Goldstone complex van 64 meter straal van 70 meter. Expanderen van de grootste antenne in de Goldstone complex van 64 meter straal van 70 meter.(Afbeelding: NASA / JPL-Caltech)

De zuster probe verouderde

16 dagen na haar zus Voyager 2 Voyager 1 werd 40 jaar geleden verzonden, maar op een kleinere, snellere route naar Jupiter en Saturnus. Door zwaartekracht van beide gasreus werd de probe sterk versneld en weggegooid het zonnestelsel. Sindsdien rent ze naar het noorden van de ecliptica - dat is het niveau waarop de planeten rond de zon - en gaf alle sondes ook het zonnestelsel te verlaten. In 1990 was ze al ver genoeg om te draaien en te fotograferen alle herkenbare planeten - Mercurius en Pluto waren al te klein, de Mars was te dicht bij de zon - te kunnen maken. De familieportret met de Aarde als een bleke blauwe stip ("lichtblauw stip") Was een van de meest indrukwekkende astronomische beelden ooit.

NASA, Voyager 1 Voyagers familieportret met de kleine blauwe aarde(Afbeelding: NASA, Voyager 1)

De iconische panorama bestaat uit de laatste foto's die Voyager eerste heeft genomen De ingenieurs de camera zowel Voyager sondes schakelt dan uit en onderdrukt de tijd vereist voor de besturingssoftware. Zelfs als ze de software te downloaden nogmaals, het ontbreekt dan op Aarde nu op de computers die de beeldgegevens en het proces niet konden begrijpen, had drie jaar geleden verklaarde op Jet Propulsion Laboratory Reddit Stephanie Smith's. Hoe dan ook, de sensoren zou moeten maken na zoveel jaren in de ruimte geen goede foto's meer. En bovendien, het is allemaal de Voyager 1 nu zo donker dat je sterren en planeten kon zien, maar niet beter dan van de aarde - maar het vooruitzicht bleef natuurlijk een uniek.

Met betrekking tot de zon Voyager 1 nog 61,198.2 kilometer per uur snel, maar dit is geen absolute snelheidsrecord. De overblijfselen zon dichter probes voorbehouden die worden versneld door de aantrekkingskracht van onze ster (Helios-A 238.000 kilometer per uur). Terwijl Voyager 1 weg bij die snelheid van de zon, is de afstand tot de aarde niet gelijkmatig groeit. Omdat de banen rond de zon, dan komt de sonde elk jaar voor een tijdje dichterbij en weer weg sneller - als op dit moment. Dat is de reden waarom de uitspraak is niet alleen de snelheid, maar ook de afstand tot de zon eenvoudig: From our Star Voyager 1 is meer dan 20 miljard kilometer - bijna 140 astronomische eenheden.

1 van 15

Voyager 1 (15 foto's)

Aarde en Maan

In deze foto, was de maan kunstmatig klaarde, zodat het kan worden gezien op de heldere aarde. (Afbeelding: NASA / JPL)

Nog steeds binnen of zelfs buiten?

Reizen met de grootste snelheid van de sondes in de buitendelen van ons Zonnestelsel Voyager 1 is, maar waarschijnlijk nog niet overlaten - gemeld hier anders, of misschien: Still tienduizenden jaren, is de zwaartekracht geen andere ster die als sterk op Voyager 1, zoals de zon. Dat verandert alleen nadat Voyager de Oortwolk achter een verlaten heeft, die nog niet waargenomen ophoping van astronomische objecten tot 1,6 lichtjaar aan de rand van het zonnestelsel. Op hetzelfde moment de verdeling van geladen deeltjes rond de sonde blijkt echter, dat zij reeds interstellaire ruimte heeft bereikt. Omdat de meeste afkomstig zijn, in tegenstelling tot Voyager 2, niet langer buiten het zonnestelsel. Maar bij NASA zegt nog totaal, Voyager 1 deed het zonnestelsel "niet echt" vertrekken.

Van de in totaal 11 instrumenten aan boord van Voyager 1 verzamelen vier nog wel gegevens, maar langzaam de macht is bijna op. Waarschijnlijk vanaf 2020 de verantwoordelijken van NASA nodig hebben om te beginnen de laatste data verzamelaar. Rond het jaar 2025 ook de laatste akte wordt vervolgens gedeactiveerd verwacht. Alleen de status van data, zal NASA blijven verder te ontvangen. Pas tegen 2036, wordt de energie gaat het uiteindelijk opraken. Dan Voyager 1 wordt gedempt en van de aarde niet meer worden gelokaliseerd. De reis van de sonde zal onopgemerkt blijven, maar wie weet, misschien zullen zij uiteindelijk worden gevonden en kan vertellen over het menselijk ras. Sommige berichten van ons in elk geval aan boord:

1 van 17

Voyager en de Golden Record (17 foto's)

Voyager en de Golden Record
(Afbeelding: NASA)

(Mho)