Özdemir pleit voor meer betrokkenheid van Facebook tegen haat en het aanzetten

Özdemir pleit voor meer betrokkenheid van Facebook tegen haat en het aanzetten

Cem Özdemir, voorzitter van Alliance 90 / The Groenen en een lid van de Duitse Bondsdag

(Foto: Cem Özdemir)

Als een politicus van Turkse afkomst Cem Özdemir is een frequente gesprekspartner als het gaat om Erdogan en Turkije. Maar vaak heeft het te maken met vijandigheid. Özdemir roept op Facebook enTwitter meer gebruik van maken.

Green federale chief Cem Özdemir is denken voor openbare bedreigingen en beledigingen over de rol van zijn politieke bestaan. Zo werden hij en zijn gezin massaal aangevallen door de Armeense resolutie, Özdemir zei de dpa in Stuttgart. "Maar ik ben blij dat politici en hebben veel van de plannen. En we moeten niet het veld voor de fanatiekelingen van verschillende kanten te verlaten."

Beledigingen en bedreigingen

In juni 2016 besloot de Bundestag op instigatie Özdemir's, een resolutie die de wreedheden als van Armeniërs in het Ottomaanse Rijk 100 jaar geleden "genocide" classificeert. De kwestie veroorzaakte een spanning tussen Duitsland en Turkije. Tot op heden, de Groene Partij krijgt vooral op Facebook beledigingen en bedreigingen. "De onrust op het net gaat vaak diep onder de gordel. Mijn leven is veranderd door mijn standpunt, maar niet", Waarbij Özdemir.

Facebook Gebruikers kunnen reageren op berichten Cem Özdemir's Facebook-pagina(Foto: Facebook)

In drastische gevallen ingediend Özdemir kosten. "Parallel aan het scherm gaat uit van een verzoek om Facebook aan de persoon die het profiel te beëindigen." Facebook niet echt voelden ons goed verzorgd, "meer dan als ik vragen om een ​​politicus", Het was een puinhoop. "Alle burgers moeten de mogelijkheid hebben om hun rechten af ​​te dwingen als ze worden bedreigd hebben. Het kan niet zo zijn dat gemakkelijk daders ongestraft blijven. Facebook of Twitter're niet wetteloze gebieden." De officieren van justitie kon niet altijd zo snel als we zouden willen reageren.

slecht uitgeruste

"Helaas is dit ook omdat zij frequent gebrek aan personeel", De Groene Partij gezegd. De Armeense resolutie beschouwd Özdemir als zijn meest waarschijnlijk de grootste politieke succes als een politicus van de oppositie. "Het is afgedwongen tegen de kanselier en tegen de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken - met de hulp van de president, voorzitter van de Bondsdag en een paar "bondgenoot" in de Bondsdag, die hardnekkig hebben gewerkt om het project tot we hadden een dag overtuigde een meerderheid."(AP) /(CFU)