Banenverlies en outsourcing: Siemens is van plan om 2.700 banen te schrappen

Banenverlies en outsourcing: Siemens is van plan om 2.700 banen te schrappen

(Foto: Siemens
)

Siemens heeft blijkbaar geen angst voor tekort aan geschoolde arbeidskrachten en wil naar voren te duwen met de herschikking met de reductie van 2.700 posities. In de interne IT-1350 banen worden beïnvloed.

De elektronicagigant Siemens brengt zijn herschikking vooruit met een verder verlies van arbeidsplaatsen. In heel Duitsland een totaal van ongeveer 2.700 banen geschilderd in de komende jaren, worden vergrendeld of uitbesteed, aldus het bedrijf donderdag. Bijzonder getroffen zijn de interne IT, waar het alleen is ongeveer 1.350 banen, evenals de digitale fabriek en de Zugsparte, maar ook de opleiding van de groep. De bottom line moet worden afgeschaft, uitbestede 1000 1700 punten.

Met de maatregelen, het bedrijf reageert op problemen in individuele zakelijke gebieden zoals Zugsparte. In de zakelijke IT wil je het ""Maak geografisch bereik op de proef en bewegen 700 banen aan externe dienstverleners. Van deze, de groep belooft een grotere flexibiliteit.

In andere sectoren, de productie te optimaliseren. Zelfs in opleiding, die tot nu toe heeft verspreid naar 33 locaties, zullen er bezuinigingen. Aangezien de maatregelen voor de verschillende sectoren worden verstrekt, worden ze verspreid over tal van locaties. In die behoren tot de sector Digital Factory in Fuerth ongeveer 450 banen worden aangetast en in het Zugsparte in Krefeld Meer informatie over de 300e

9000 nieuwe aanwervingen gepland

In dezelfde periode was gepland, alleen al ongeveer 9.000 medewerkers in Duitsland bijstellen. Hier moet de getroffen door de bezuinigingen en outsourcing medewerkers in staat zijn om opnieuw te kwalificeren voor open posities ook. In de eerste helft van het fiscale jaar 2017 hebben we meer dan 2.500 mensen bijgesteld, de Groep berekent.

Siemens had gepresenteerd goede kwartaalresultaten pas vorige week, die uit beter dan verwacht door vele analisten gedraaid had. CEO Kaeser drijft de transformatie van het bedrijf besloten vooruit en opnieuw en opnieuw aangekondigd om vroeg te reageren op problemen in de afzonderlijke business units. De beoogde richtingen worden genoemd digitalisering en Industrie 4.0. Zelf-gerapporteerde door Siemens in Duitsland een totaal van ongeveer 114.000 medewerkers. (Met materiaal van het AP) /(AXK)